Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR)  Ajudar a recuperar la dignitat dels presos és la tasca de la pastoral penitenciària a casa nostra. N'hem parlat amb el mercedari Jesús Roy, que el proper dimarts intervindrà en la jornada Les presons a Catalunya, avui, organitzada per Justícia i Pau i el Grup de Juristes Roda Ventura.

Roy, capellà de la presó de Dones de Barcelona i del mòdul de dones de Brians 1, fa vint-i-set anys que treballa en l'àmbit penitenciari. En una entrevista a CatalunyaReligió.cat explica com les entitats socials que es fan presents a la presó són "una oportunitat per entrar-hi aire fresc". De fet,  Catalunya ha estat capdavantera en aquesta pràctica, però els darrers anys de crisi i retallades s'han tancat molts d'aquests serveis. 

El Secretariat Diocesà de Pastoral Penitenciària (SEPAP) és la branca eclesial que coordina el voluntariat de presons. Des d'aquí, uns cent-cinquanta voluntaris treballen amb les persones privades de llibertat, seguint el carisma de la Mercè. En concret, Jesús Roy fa referència a Mateu 25 per recordar la seva missió amb els captius: "era a la presó, i vinguéreu a veure'm".