Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor CR) Prendre consciència que les vocacions són responsabilitat de tota l’Església. Aquest és l’objectiu prioritari amb què els deu bisbats catalans s’uneixen aquest mes de novembre en la Cadena de Pregària per les Vocacions. Seran 30 dies de vetlla ininterrompuda en la novena edició d’aquesta iniciativa, que enguany porta per lema “Testimonis de la fe”.

Segons ha explicat mossèn Albert Fortuny, membre del secretariat de Vocacions de l’Arquebisbat de Tarragona i formador del Seminari menor, es pretén “picar l’ullet també als màrtirs beatificats”. Fortuny afirma que són models a seguir i que, alhora, demanen algú que prengui el seu relleu.

Fortuny, que també és vicari a la parròquia de Sant Pau, ha citat el vers dels segadors per als sembrats, de l'evangeli de Mateu per explicar que "podem fer moltes accions demanant vocacions, però al final qui decideix és nostre Senyor".

Els torns de pregària

Cada diòcesi catalana té tres dies de pregària assignats. D’aquesta manera, Tarragona pregarà els dies 1, 11 i 21; Girona el 2, 12 i 22; Lleida el 3, 13 i 23; Solsona el 4, 14 i 24; Tortosa el 5, 15 i 25; Urgell el 6, 16 i 26; Vic el 7, 17 i 27; Barcelona el 8, 18 i 28; Sant Feliu de Llobregat el 9, 19 i 29; i Terrassa tancarà la cadena pregant els dies 10, 20 i 30.

Per a l’ocasió s’ha creat un web que, a més de coordinadar els torns assignats, vol esdevenir una plataforma de recursos vocacionals. De moment, s’hi pot descarregar una guia de pregària i consultar diferents testimonis vocacionals en vídeo.

La campanya compta amb precedents similars a d’altres països, com França o els Estats Units. Les cadenes acostumen a coincidir entorn del Dia Mundial de Pregària per les Vocacions, el 21 d’abril. Però a Catalunya la primera cadena de 2005 ja es va fer el mes de novembre i enguany, a més, coincideix amb el tancament de l’Any de la Fe