Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) El projecte “Empreses i entitats socials per la incorporació al mercat de treball de persones en risc d’exclusió social” ha aconseguit un lloc de treball per 32 persones del total de les 220 ateses. Totes elles han realitzat algun dels tres tallers del projecte i han rebut tutories individualitzades i itineraris d’inserció laboral personalitzats. Càritas, Salesians Sant Jordi, el Centre de Formació i Prevenció i la Creu Roja han atès aquestes persones i han visitat 68 empreses durant el darrer any.

La relació amb el teixit empresarial s’ha centrat a donar a conèixer els perfils de les persones ateses, recollir les necessitats de les empreses alhora d’incorporar treballadors i gestionar pràctiques a les empreses de 38 dels participants al projecte. També gràcies a això 36 empreses s’han vinculat al projecte.

La valoració de les entitats és molt positiva ja que s’han superat les previsions inicials en nombre de tallers, persones ateses i nombre d’insercions. Els resultats es presentaran aquest dimecres amb un acte a Mataró.

Un projecte compartit

El projecte es va iniciar amb l’objectiu d’oferir un servei d’intermediació i d’incorporació de recursos humans a les empreses recollint les seves necessitats i traslladant-les a la formulació d’itineraris d’inserció sociolaboral i continguts formatius per a millorar l’ocupabilitat dels beneficiaris atesos. Alhora, volia establir eines i recursos per facilitar la coordinació i comunicació entre les entitats d’acció social i millorar la presència i treball amb les empreses.

Altres eixos eren motivar i acompanyar les persones en risc d’exclusió social per tal que desenvolupessin itineraris d’inserció sociolaboral complert i afavorir la integració d’aquestes en espais laborals normalitzats oferint serveis d’assessorament en RSE i recursos humans a les empreses.

Aquest projecte s’ha pogut realitzar gràcies a l’Obra Social “la Caixa”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.