Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Les Religioses Adoratrius de Barcelona són una de les cinc entititats guardonades a la X edició dels Premis Francesc Candel. Instituïts per la Fundació Lluís Carulla, el premi reconeix les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant. En aquesta edició també es reconeix l’Associació Amaziga CAT-ARIF de Sant Adrià del Besòs, l’Associació de Suport a les Joves Sub-saharianes del Pla de l’Estany de Banyoles, i els Consells Comarcals de l’Alt Empordà i de la Segarra.

En el cas de les Adoratrius es reconeix el Projecte SICAR Cat, d’atenció a dones víctimes del tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual. Les Religioses Adoratrius lluiten des de 1856 pels drets humans i per l’alliberament de la dona afectada per diferents formes d’esclavitud. El projecte SICAR cat dedica una atenció integral a dones relacionades amb entorns de prostitució i persegueix el tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual, contribuint a un canvi social a través de la sensibilització i la denúncia d’estructures que no respecten els drets socials, polítics, econòmics i culturals de les dones.

El projecte guardonat va néixer l’any 2002 fruit de la demanda per combatre la violència de gènere de què són objecte dones immigrades víctimes del tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual. Aquesta defensa contra la vulneració dels drets humans se centra en dones procedents de Nigèria (45%), Llatinoamèrica (10%), Romania (8%) i Xina (4%). El suport es basa en cinc àrees: retorn, salut, jurídic, sociolaboral i atenció social.

Dotats cadascun d’ells amb tres mil euros, i amb la col·laboració de la Direcció General d’Immigració del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, els Premis Francesc Candel distingeixen entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya i que afavoreixin el civisme, la convivència, el reconeixement del país (llengua, tradicions, geografia i història i valors socioculturals), la sensibilització sobre la cultura de la immigració, el contacte entre catalans i immigrants i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació.

L’acte de lliurament tindrà lloc aquest dimarts a Barcelona. El jurat, que ha valorat un total de cinquanta-sis propostes, l’ha integrat Imma Boj, Orland Cardona, Andreu Domingo, Carles DuarteNajat El Hachmi, Josep Gonzàlez-Agàpito, Núria LlevotSandra Rodríguez i Laia Tomàs.