Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) La tasca per difondre les Escriptures podria semblar una futilitat, en un context comunicatiu en què les TIC garanteixen l’accés a qualsevol minúcia informativa. Però l’Associació Bíblica de Catalunya (ABCat) confirma tot el contrari celebrant aquest dissabte el seu 40è aniversari. Amb un miler de socis, l’entitat és un pal de paller per als que volen transmetre amb fidelitat els textos bíblics en català.

L’actual president de l’ABCat, Joan Magí, incideix en la importància de tenir materials bíblics a l’abast per tal de conèixer les Escriptures: “Descobrir la força de la Paraula de Déu només és possible si es disposa dels textos bíblics”.

I responent a aquest objectiu implícit, els biblistes de parla catalana publicaven l’any 1993 l’edició de la Bíblia Catalana Interconfessional (BCI), un llibre de referència en el món eclesial.

Altres tasques que garanteixen avui els voluntaris de l’entitat són els cursos bíblics per correspondència, les trobades anuals d’estudiosos especialitzats, l’edició de testaments en un cos tipogràfic més gran per a facilitar la lectura, les meticuloses edicions facsímils del Corpus Bíblicum Catalanicum del segle XIII i XIV o les carpetes amb material per a llegir la Bíblia en grup.

Un nou portal web en català

Un altre exemple clar de la tasca d’actualització i revisió constant és el nou web que permet accedir a la Biblia Catalana, traducció interconfessional i que es presenta en motiu d’aquest quarantè aniversari.

És l’última edició digital revisada, que inclou cercadors, vocabulari especialitzat i notes. Es pot consultar en dos dominis diferents –www.bci.cat i www.labiblia.cat– i molt aviat també estarà adaptada a dispositius mòbils com Android, iPhone i iPad. Tanmateix, l’antiga web catalana de referència, inclosa en el multilingüe Biblija.net seguirà en actiu.

Dissabte, trobada festiva per als socis

Segons el president de l’ABCat, els socis responen a perfils ben diversos, entre laics, religiosos, joves i grans, i també pel que fa a confessions religioses, ja que n’hi ha de catòlics però també de protestants i ortodoxes. I Joan Magí explica que són “una gran família que viu amb alegria i felicitat des de la Paraula de Déu”.

L’ABCat aparcarà el seu to acadèmic per celebrar el seu aniversari en un acte festiu. La trobada de socis tindrà lloc aquest dissabte a Tarragona, on faran una pregària de benvinguda i es recordaran els seus quaranta anys de recorregut. També han previst un concert a càrrec del grup Canta la teva fe i visites al museu Bíblic Tarraconense, a l’exposició «L’Església de Tarragona (1936-1939). Testimonis de la fe» i a la Catedral de Tarragona, recentment restaurada.