Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Posar l’accent en l’espiritualitat. Aquest és l’objectiu amb què la Xarxa d'Entitats Socials d'Església ha convocat per aquest dissabte una jornada de treball amb el nom Viure l'acció social amb esperit. Representats de la vintena d'entitats que formen part d'aquesta xarxa es trobaran a la parròquia Mare de Déu de Bellvitge amb l'objectiu de concloure el treball realitzat durant el curs anterior.

Com ha explicat un dels organitzadors, el jesuïta Carles Marcet, el gruix del treball se centra en com viure el compromís dels implicats des d'una fondària espiritual. La convocatòria anuncia que treballar des d’aquesta transcendència “reverteix en benefici de les persones ateses a les nostres entitats”.

Per a la jornada s’han previst tres tallers paral·lels on debatre i recollir l’experiència de les entitats. Per un costat, es treballarà sobre allò que configura a les entitats com a “entitats cristianes”; per un altre, la pobresa com a caritat o com a justícia; i el tercer taller abordarà l’aspecte de la fe parlant de “Rutes pràctiques per viure l’espiritualitat al cor de l’acció social”.

La trobada, que preveu una seixantena d'inscrits, es tancarà amb la presentació d’un estudi inèdit titulat “Les accions socials d’església a la nostra societat”.

Sense estructura per guanyar en agilitat

Ara fa tres anys de la primera trobada d’aquesta xarxa, que es va crear sense afany d'institucionalitzar-se i que pretén ser una eina àgil i efectiva d'ajuda. Cadascuna d’aquestes trobades anuals resulta útil als membres de les entitats per a fomentar la coneixença mútua i, si s’escau, engegar accions conjuntes.