Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) El bisbe Francesc Pardo va presidir aquest diumenge a la catedral de Girona la celebració de l'Eucaristia d'acció de gràcies pel 200 anys del naixement de Maria Gay i Tibau, fundadora de les Religioses de Sant Josep de Girona. La Superiora General, Maria Carmen García Martinez, en nom propi, del seu Consell i de tot l'Institut va adreçar unes paraules per manifestar els sentiments que compartien per aquesta celebració i agrair a totes les persones que han fet camí amb elles, i de forma especial evocà la figura de la seva fundadora. 

El bisbe en la seva homilia es referí a la trajectòria de l'Institut i a la vocació de servei de les Religioses de Sant Josep de Girona, sempre al costat dels més necessitats: malalts, persones grans en situació de soledat, infants amb risc de marginació social i també a la seva vocació missionera exemplar.

L'àmplia nau de la seu era totalment plena de fidels. S'havien afegit seients suplementaris per millor situar els fidels presents, entre els que destacava una nombrosa presència de religioses de les comunitat de l'Institut, procedents de les diferents comunitats del país, l'Estat i dels països on són presents, també del personal al servei dels centres que l'Institut té oberts en aquests moments i representacions dels estaments cívics de Girona.

En finalitzar l'Eucaristia la Superiora General, membres del seu Consell i les religioses presents reberen les felicitacions dels fidels en aquesta fita que acompanya al camí vers els altars de la gironina Maria Gay i Tibau.