Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Diocesana de Terrassa) Aquest dijous, en el marc del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, ha inaugurat la seu provisional de Càritas Diocesana de Terrassa, ubicada al número 47 del carrer Zurbano de Sabadell.

L’acte ha comptat també amb la intervenció de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez, el delegat episcopal de Càritas Diocesana de Terrassa, Francesc Catarineu, i el director general de Càritas Diocesana de Terrassa, Salvador Obiols. També els acompanyava el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau.

Més d’un centenar de persones han assistit a la benedicció i inauguració de la seu, a la comunitat parroquial de l’església de la Santíssima Trinitat de Sabadell, entre voluntaris i professionals de Càritas, de les parròquies de l’Arxiprestat de Sabadell i representants d’entitats socials de Sabadell.

“Càritas no pot restar impassible davant la injustícia”

Salvador Obiols ha agraït la presència dels assistents i la intenció d’aquells que no han pogut venir: “hem hagut de dir a algunes Càritas parroquials que volien muntar autocars per estar avui aquí entre nosaltres que, si us plau, no ho fessin”, doncs l’espai és el que és. També ha donat les gràcies a la comunitat parroquial de l’església de la Santíssima Trinitat de Sabadell, pel seu suport al cedir l’espai on s’ha ubicat la seu.

D’altra banda, Obiols ha manifestat que “Càritas no pot restar impassible davant la injustícia i que, en un món com el nostre no podem tolerar que tantes persones perdin la vida com, per exemple ha passat a Lampedusa i a les nostres costes d’Andalusia”.

Actualment, els equips de les Càritas parroquials, arxiprestals i interparroquials de la diòcesi de Terrassa atenen a més 60.000 persones. Tot i així, el delegat episcopal de Càritas, Francesc Catarineu, ha remarcat que Càritas Diocesana de Terrassa “som pocs, petits i, tot i que comencem, ho fem amb molta il·lusió i posant-nos a la disposició de tothom. I així, aquest acte és un gest que acompanya a aquest desig de restar al servei dels altres”.

“De Càritas valorem que sempre respecta la dignitat de les persones”

Al seu torn l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha recordat que ahir era el Dia Mundial per a l’Eradicació de la Pobresa. També ha citat les declaracions del Papa Francesc, que va dir que per saber què és la pobresa s’ha d’estar al costat dels qui pateixen. “Nosaltres ho sabem. Ho hem experimentat i cal dir clarament que a Sabadell hi ha pobresa. Bona prova d’això són les 2.700 famílies que reben el suport del rebost solidari, o les 20.500 persones que estan a l’atur”.

“La nostra obligació –manifestà l’alcalde–, com a administració pública és prendre mesures, però tot i el nostre esforç no hi ha prou. Degut a la magnitud del problema necessitem del recolzament de la societat civil, d’entitats com Càritas. Precisament de Càritas valorem no solament el que fa, sinó com ho fa: sempre respectant la dignitat de les persones. Per això, les administracions públiques tenim el deure moral de donar visibilitat a aquest compromís”.
Continuà dient que “l’Ajuntament de Sabadell no vol ser una administració assistencialista, sinó que hem d’anar més enllà, vetllant per la promoció de la persona”.

Finalment, el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, va agraïr la disponibilitat de l’alcalde, remarcant la importància del treball en xarxa. Per això ha estat la seva voluntat que “el centre d’operacions de Càritas al Vallès estigui a Sabadell”.

Meneses també ha explicat que “Càritas no vol dir beneficència, sinó que és l’amor de Déu rebut i compartit entre nosaltres. La millor definició de Déu que s’ha fet –al seu entendre– és que Déu és amor i la missió de Càritas és fer present l’amor de Déu”. I hi ha afegit que “tant de bo que les administracions públiques poguessin fer front a la pobresa i que aquesta desaparegués. Però això no significaria que Càritas no seria necessària, continuaria existint perquè també hi ha una altra pobresa que no és la material: la pobresa d’afecte i d’estimació”.

El bisbe recordà que el papa Francesc, en la primera homilia, en ser preguntat sobre el poder de l’Església contestà: “el servei als altres”, i Saiz exhortà a tots els cristians a portar aquest valor al seu ADN.

Després de la benedicció i l’acte institucional, va tenir lloc la descoberta d’una placa commemorativa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.