Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) El president de Cáritas Española, Rafael del Río Sendino, serà l’encarregat de llegir la lliçó inaugural amb la qual l’Institut Superior de Ciències Religioses-IREL inaugurarà oficialment el curs 2013-14 aquest dijous, a la sala d’actes de l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

“El compromís amb els pobres, entranya de saviesa” és el títol escollit per la lliçó inaugural de Rafael del Río. Un acte, en el qual també es lliuraran les orles i els diplomes als alumnes que han acabat la Diplomatura i la llicenciatura en Ciències Religioses, així com el Curs d’Agents de Pastoral.

Rafael del Río va néixer a Palència el 26 de setembre de 1940, és diplomat en Psicologia Pedagògica i Industrial i Tècnic Superior de Seguretat i Higiene en el Treball. A més de realitzar estudis de Filosofia en el Seminari Conciliar de Palència, és diplomat en Delinqüència Juvenil, Tràfic de Drogues, Patrimoni Artístic Nacional i Terrorisme Nacional i Internacional.

En 1962 va ingressar en el Cos Nacional de Policia, on va exercir diverses responsabilitats, com a Cap Superior de Policia de les regions de València i Catalunya i Director General de la Policia. En la seva última etapa laboral, Rafael del Río va estar al capdavant de la Direcció de Seguretat de la companyia Iberia Línies Aèries d'Espanya entre 1986 i 2004.

En la seva trajectòria professional i personal, el guardonat ha mostrat una especial dedicació cap als problemes d'exclusió social dels joves, sobretot en aquells fenòmens relacionats amb la violència i les drogodependències.

Treballador incansable per la pau, la seguretat i la democràcia des de les seves responsabilitats professionals, la seva activitat d'ajuda humanitària i social a favor dels grups més desfavorits i el seu coneixement i capacitat de gestió, li han portat a presidir en l'actualitat Cáritas Espanyola.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.