Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona posa l’abast del públic el testimoni dels màrtirs a través de l’aplicació «Testimonis» per a mòbils i tabletes.

A través d’aquesta aplicació l’usuari pot consultar unes breus biografies d’aquests màrtirs, les quals en alguns casos estan il·lustrades amb imatges dels llocs on es van amagar o on van ser immolats. També, quan ha estat possible, la vida s’acompanya amb un plànol anomenat «Topografia de la mort», on sobre un mapa aeri de l’any 1956-1957, se situa els espais on van desenvolupar els fets que els van portar al martiri per tal que l’usuari es pugui situar espacialment.

L’aplicació esta disponible en català, castellà i anglès App Store i a Google play.

És una iniciativa que l'Arxiu emmarca dins de l’«Any Cardenal Vidal i Barraquer. Testimoni fidel (1943-2013)» i amb motiu de la celebració aquest diumenge de la beatificació a Tarragona del seu bisbe auxiliar màrtir Manuel Borràs i Ferré, de seixanta sis preveres i dos seminaristes de l’Arquebisbat de Tarragona, igualment màrtirs, dels quals el Cardenal Vidal i Barraquer era cap i pastor.