Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Claret) El mes de març fou escollit Jorge Mario Bergoglio com a papa de l’Església Catòlica. Amb els seus gestos i paraules està provocant canvis sorprenents en la forma d’entendre el cristianisme, l’Església i el mateix papat. Tot plegat ha generat moltes expectatives positives entre catòlics i no catòlics.

Sense gaire novetats pel que fa a principis doctrinals i morals, el papa Francesc comunica una gran frescor evangèlica i una profunda sensibilitat social. Són ferms i freqüents els seus posicionaments en favor dels sectors més desafavorits, amb un discurs proper i empàtic, i una franca voluntat renovadora. El nou pontífex simbolitza per a molts «el canvi» que necessitava l’Església per seguir endavant a l’encontre del món en fidelitat a l’Evangeli de Jesús.

El cicle «El nou paradigma eclesial que promou el papa Francesc» impulsat per la Fundació Claret, vol recollir els principals aspectes d’aquest nou estil i els reptes que això implica per a l’Església.

Primera sessió amb Albert Sàez, Francesc Romeu, Mireia Prats

En la primera sessió «L’Església que comunica amb nous gestos i un nou llenguatge», que tindrà lloc el proper dijous a la Sala Pere Casaldàliga, ens agradaria analitzar la manera de comunicar del papa Francesc. Els seus gestos i llenguatge aporten frescor evangèlica, però sobretot, sembla que connecten amb un teixit cristià que s’havia allunyat de l’Església pel fet de percebre-la poc coherent en les seves actuacions.

De la mà de tres grans professionals en el marc de la comunicació vaticana, estudiarem des d’aquesta perspectiva, el tarannà del papa Francesc, i aprofundirem en el significat que aquests canvis suposaran en el cor de l’Església Catòlica, però també en la globalitat del cristianisme i de les religions no cristianes.

En aquesta primera sessió els ponents convidats són Albert Sàez, periodista i director adjunt del diari El Periódico, Francesc Romeu, capellà, periodista, i rector de la parròquia de Sta. Maria del Taulat i St. Bernat al Poblenou (Barcelona), i Mireia Prats, periodista i reportera especialista en qüestions religioses dels Telenotícies de TV3.

L’acte estarà moderat per Jordi Llisterri, periodista i director de CatalunyaReligió.cat.

La resta de temes que preveu el cicle són:

  • Una Església caracteritzada pel servei i la proximitat, especialment dels seus pastors
  • Una Església samaritana dels marges i les perifèries
  • Una Església transparent i ètica en la gestió de les seves finances
  • Una Església dialogant amb el judaisme i les altres religions i confessions cristianes
  • Una Església que connecta amb els joves
  • Una Església que situa la dona en el lloc que li correspon
  • Una Església que acompanya les noves formes i situacions familiars
  • Una Església més participativa i dialogal en el seu estil de govern

Per estar informats sobre cadascuna de les sessions, podeu consultar el web de la Fundació Claret.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.