Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Claret) El mes de març fou escollit Jorge Mario Bergoglio com a papa de l’Església Catòlica. Amb els seus gestos i paraules està provocant canvis sorprenents en la forma d’entendre el cristianisme, l’Església i el mateix papat. Tot plegat ha generat moltes expectatives positives entre catòlics i no catòlics.

Sense gaire novetats pel que fa a principis doctrinals i morals, el papa Francesc comunica una gran frescor evangèlica i una profunda sensibilitat social. Són ferms i freqüents els seus posicionaments en favor dels sectors més desafavorits, amb un discurs proper i empàtic, i una franca voluntat renovadora. El nou pontífex simbolitza per a molts «el canvi» que necessitava l’Església per seguir endavant a l’encontre del món en fidelitat a l’Evangeli de Jesús.

El cicle «El nou paradigma eclesial que promou el papa Francesc» impulsat per la Fundació Claret, vol recollir els principals aspectes d’aquest nou estil i els reptes que això implica per a l’Església.

Primera sessió amb Albert Sàez, Francesc Romeu, Mireia Prats

En la primera sessió «L’Església que comunica amb nous gestos i un nou llenguatge», que tindrà lloc el proper dijous a la Sala Pere Casaldàliga, ens agradaria analitzar la manera de comunicar del papa Francesc. Els seus gestos i llenguatge aporten frescor evangèlica, però sobretot, sembla que connecten amb un teixit cristià que s’havia allunyat de l’Església pel fet de percebre-la poc coherent en les seves actuacions.

De la mà de tres grans professionals en el marc de la comunicació vaticana, estudiarem des d’aquesta perspectiva, el tarannà del papa Francesc, i aprofundirem en el significat que aquests canvis suposaran en el cor de l’Església Catòlica, però també en la globalitat del cristianisme i de les religions no cristianes.

En aquesta primera sessió els ponents convidats són Albert Sàez, periodista i director adjunt del diari El Periódico, Francesc Romeu, capellà, periodista, i rector de la parròquia de Sta. Maria del Taulat i St. Bernat al Poblenou (Barcelona), i Mireia Prats, periodista i reportera especialista en qüestions religioses dels Telenotícies de TV3.

L’acte estarà moderat per Jordi Llisterri, periodista i director de CatalunyaReligió.cat.

La resta de temes que preveu el cicle són:

  • Una Església caracteritzada pel servei i la proximitat, especialment dels seus pastors
  • Una Església samaritana dels marges i les perifèries
  • Una Església transparent i ètica en la gestió de les seves finances
  • Una Església dialogant amb el judaisme i les altres religions i confessions cristianes
  • Una Església que connecta amb els joves
  • Una Església que situa la dona en el lloc que li correspon
  • Una Església que acompanya les noves formes i situacions familiars
  • Una Església més participativa i dialogal en el seu estil de govern

Per estar informats sobre cadascuna de les sessions, podeu consultar el web de la Fundació Claret.