Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Aquesta dissabte a la tarda ha tingut lloc a la Basílica de Santa Maria l’ordenació de dos nous preveres i dos nous diaques, tots ells membres de la comunitat benedictina de Montserrat. Els candidats, Anselm Parés i Sergi d’Assís Gelpí, per a preveres, i Efrem de Montellà i Bernat Juliol, per a diaques, han estat presentats pel pare abat Josep M. Soler, que és qui els ha escollit per a aquest ministeri d’acord amb el seu Consell, a Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, que ha presidit la cerimònia i els ha ordenat.

L’administració del sagrament, que ha tingut lloc dins la celebració de la missa, ha trobat el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació; prèviament, hi ha hagut la presentació i l’elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe. Posteriorment, els nous diaques i els nous preveres ha rebut els signes propis del seu ministeri: la dalmàtica i l’evangeliari per als diaques, i la casulla, el calze i la patena, als sacerdots, a qui també se’ls ha ungit les mans amb el crisma.

El bisbe Sebastià Taltavull ha recordat durant l’homilia que “aquests germans nostres, pel do del sagrament de l’ordre sacerdotal i diaconal, entren en aquest corrent de gràcia i de vida d’una forma molt peculiar. Per això, demanarem que Déu faci renéixer en el vostre cor l’Esperit Sant. Amb l’Esperit tot, sense ell, res! A partir d’aquí, vull entendre que Jesús vol que aquest sigui el nostre ambient d’avui i de sempre, que la nostra trobada amb ell i entre nosaltres ens faci feliços i ens obri el cor per a comunicar-nos amb afecte, siguem gent de bon tracte i ajudem a reparar aquesta Església que ha de ser sal, llum i ferment enmig del nostre món. Aquesta trobada sacramental d’avui amb Jesús, no dubteu gens que obre un nou horitzó en la vida dels qui són ordenats i també en la nostra, que avui els acompanyem en aquest moment tan important”.

“Aquesta missió que avui se us confia –ha dit Taltavull tot dirigint-se als nous ordenats- s’haurà de traduir en caritat pastoral, que és aquella forma d’estimar i de servir pròpia de Jesús, el Bon Pastor, que l’identifica i ens identifica, i que cada dia haurà de comptar amb la vostra entrega incondicional i total disponibilitat per causa del Regne. Aquest haurà de ser un estil inconfusible que serà realitat quan rebreu el do de l’Esperit Sant en vosaltres pel sagrament del presbiterat i del diaconat”. “Podreu consolar els qui estan de dol, podreu vestir d’alegria als qui estan tristos, podreu escampar perfums de festa i entonar cants de triomf si esteu convençuts –amb convicció de fe- que l’Esperit reposa sobre vosaltres i que la unció amb que sou consagrats us dóna aquella identitat que us marca per sempre i, com diu la Regla de Sant Benet, us fa avançar més i més cap a Déu, ajudats sempre amb l’ajuda maternal de Maria, la Mare de Jesús, a qui sentim tan propera i familiar en aquest Santuari de Montserrat”, ha afegit.

Els nous preveres i els nous diaques

Anselm Parés i Domènech va néixer a Barcelona el 28 de juliol de 1942. La professió solemne la va fer l’1 de novembre de 2000 i va ser ordenat diaca el 8 de desembre de 2006. Actualment treballa la secció de comptabilitat del Monestir.

Sergi d’Assís Gelpí i Abradó va néixer a Malgrat de Mar el 25 d’agost de 1975. És llicenciat en Filologia Catalana. Féu la professió solemne el 15 de maig de 2005 i va ser ordenat diaca el 23 de juny de 2011. Actualment és el prefecte de l’Escolania.

Efrem de Montellà i Llauradó va néixer a Barcelona el 27 de març de 1970. És professor superior de solfeig. La professió solemne la va fer el 31 de gener de 2010. Actualment és el director de l’escola i de la residència de l’Escolania.

Bernat Juliol i Galí va néixer a Girona el 31 d’octubre de 1978. És llicenciat en Dret i va professar solemnement el 12 de juny de 2011. Actualment és el secretari abacial.