Vés al contingut
Catalunya Religió

(OHSJD) Amb motiu de la beatificació de vint-i-quatre germans de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, que tindrà lloc a Tarragona el proper 13 d'octubre, s'ha posat en marxa un nou web que recull la biografia d'aquests màrtirs, testimonis de la fe i la misericòrdia. Els germans van ser assassinats els anys 1936 i 1937 mentre feien la seva assistència benèfica en diferents hospitals.

Els germans van morir durant la guerra civil martiritzats per quedar-se als hospitals a tenir cura dels malalts. Amb motiu d'aquesta beatificació, una de les accions principals de l'Any de la Fe, l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu ha estrenat aquest web per divulgar l'obra dels vint-i-quatre germans que pertanyien a les comunitats de València, Ciempozuelos, Calafell, Manresa, Màlaga i Madrid, així com per explicar el tràgic final que van patir els anys 1936 i 1937.

El web recull la biografia de cadascun d’aquests màrtirs amb la intenció de donar a conèixer una mica més les seves vides senzilles, els traços de la seva personalitat i el seu exemple de servir al proïsme malgrat la precària situació política i religiosa que es vivia a Espanya durant la guerra civil. A la web també s'explica com van ser capturats i assassinats mentre complien l'ordre de no abandonar l'assistència dels malalts.

En paraules del germà superior de l’orde hospitalari, Jesús Etayo: "ells són per a l'Església i per a la nostra ordre de manera particular, el despertador que ens desperti de l'apatia i del pas pesat que tantes vegades acompanya la nostra vida. La seva valentia i audàcia, encara que estiguessin plenes de temor, són una oportunitat que ens brinda l'Esperit del Senyor per revifar l'alegria i l'entusiasme de la nostra vocació i del nostre servei als malalts i necessitats".

Els beats màrtirs hospitalaris del segle XX se sumen als 71 germans de Sant Joan de Déu que el papa beat Joan Pau II va beatificar a Roma el 25 d'octubre de 1992.

D’altra banda, l'orde ha organitzat una eucaristia d'acció de gràcies que tindrà lloc el 14 d'octubre a l'església del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat i a la qual assistiran representants de l'ordre de tot el món, entre els quals el superior general.

Sota la idea d’hospitalitat, l’orde de Sant Joan de Déu treballa per l'acollida, la promoció de la salut, l'acompanyament i el compromís en realitats vulnerables de la nostra societat des d'una perspectiva universal i professional.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.