Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Aquest divendres a l’església de Sant Miquel del conjunt Catedralici de La Seu d’Urgell va tenir lloc la presentació del llibre Petita historia de Sant Ermengol, promogut per la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i editat per l’Editorial Mediterrània. Un llibre de Jordi Pasques amb les il·lustracions de Pilarín Bayés. L’acte va estar presidit per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla.

En la intervenció de Joaquim Ferrer, exconseller de Cultura, President de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i promotor d’aquesta iniciativa, va glossar la importància que Sant Ermengol va tenir com a bisbe i home de l’Església que va estimar profundament el seu país i com la seva figura es pot comparar a la de l’Abat Oliba de Ripoll i Cuixà, i bisbe de Vic.

L’autor del text del llibre, Jordi Pasques, va glossar alguns aspectes de la figura del bisbe Sant Ermengol i va destacar la seva importància com un personatge cabdal de Catalunya i com un gran eclesiàstic que va saber vetllar pel poble fidel cristià que li havia estat encomanat.

L’autora de les il·lustracions, Pilarín Bayés, d’una forma didàctica i pedagògica, tot dibuixant, va convidar els assistents a estimar i valorar la cultura i els seus grans personatges com ho va ser el bisbe Sant Ermengol del qual en destacà la seva profunda fe que el va convertir en un home de grans convicions.

També va intervinir a l’acte Eduard Fornés en representació de l’Editorial Mediterrània que valorà el treball realitzat pels autors del llibre.

L’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, es va felicitar pel nou llibre i va subratllar la importància del Bisbe per a la ciutat de La Seu d’Urgell que fa que cada any es representi a la ciutat El retaule de Sant Ermengol de forma voluntària per un bon grup de ciutadans.

Va cloure l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, que va agrair l’alta professionalitat i qualitat en l’edició del llibre i que va animar els assistents a estimar i valorar la vida del Bisbe Sant Ermengol. També va convidar els participants a l’acte d’inauguració de la Capella dedicada al Sant ubicada al Pont de Bar que tindrà lloc el proper dia 3 de novembre, coincidint amb la commemoració litúrgica de la seva festa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.