Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha estat rebut aquest divendres en audiència privada pel papa Francesc, segons ha informat amb una nota l’arquebisbat. Tot i que des de l’elecció de Francesc han pogut parlar en diversos actes als quals ha assistit el cardenal, aquesta és la primera audiència privada de Sistach amb Francesc. L’arquebisbe de Barcelona va presentar la seva renuncia a la seu Barcelonina el 2012 en complir els 75 i la seva successió és una de qüestions que haurà de resoldre el nou papa. Una decisió clau juntament amb la successió del cardenal Rouco de Madrid.

La nota de l’arquebisbat explica que Francesc “s'ha interessat per la realitat sòcio-religiosa de l'Arxidiòcesi i del país”, és a dir, que la situació política i social de Catalunya ha estat tema de la conversa. Altres aspectes tractats han estat “el treball que realitzen Càritas, parròquies i institucions d'Església en l'ajut a moltes persones i famílies que sofreixen les greus conseqüències de la crisi econòmica”. Alhora, també han parlat de la causa de beatificació que té oberta a Roma l’arquitecte Antoni Gaudi.

Segon l’arquebisbat, “el Papa ha encoratjat el Sr. Cardenal en el treball d'evangelització que s'està fent amb l'aplicació del Pla Pastoral de l'Arxidiòcesi 2011-2015, i amb la dimensió universal, religiosa i cultural que té també per a l'evangelització la basílica de la Sagrada Família”.