Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d'Urgell) El Festival Canòlich Music ha tingut un tancament brillant la nit de dissabte amb les actuacions de Kairoi i Alvaro Fraile, que han fet ballar i cantar els cents de joves i grans que s'han aplegat a la Plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, convocats per la Parròquia de Sant Julià de Lòria i les Delegacions d'Ensenyament i Joventut del Bisbat d'Urgell.

La comissió organitzadora ha valorat molt bé l'experiència, de marcat esperit ecumènic, intergeneracional i multicultural, i que ha atret a infants i els seus pares, a joves i a persones de més edat, segons l'activitat. Ha agraït la col.laboració del Comú de Sant Julià de Lòria, del Govern d'Andorra i la complicitat del comerç i del sector hoteler i restaurador de la parròquia, que han facilitat la participació dels joves.

Més de 400 persones han assistit en els actes centrals de la jornada; la Missa cantada per Twocats pel Gospel, on es van apuntar molts veins de Sant Julià i visitants d'Andorra; i el concert final, que han engrescat els participats fins a la nit.

La jornada va començar amb incògnites: a primera hora del matí i fins el migdia, el fort vent va fer modificar l'ordre de les actuacions i després de l'acollida dels joves i famílies que anàven arrivant , a quarts de quatre de la tarda, va començar l'actuació de 70xset. Més tard, en el concurs de grups joves, cinc formacions de diferents indrets es van disputar el primer premi, que es van endur finalment els participants de Barcelona, quatre nois, amb la cançó "L'artista convidat".

A les sis de la tarda, el grup serbi Djurdjevke, desplaçat expresament per aquest esdeveniment des de Sèrbia, va oferir una actuació amb peçes de música ètnica, a capella, que va preparar el terreny per la celebració eucarística que va començar a dos quarts de vuit, presidida pel Rector de la Parròquia de Sant Julià, mossèn Pepe Chisvert. Amb l'església plena de gom a gom, el grup Twocats pel Gospel van emocionar i van donar una intensitat impressionant a la Eucaristía, que va acabar amb la participació personal del públic en el concert, intengrant-se molts en el cor de cantants, al mateix presbiteri, juntament amb molts infants assistents.

A la nit, Kairoi i Alvaro Fraile, van donar el to més juvenil i pop a la diada, i van fer ballar joves i no tant joves, que van passar-se el fred seguint el ritme potent de la música proposada pels intérprets. La major part de joves de fora d'Andorra han passat la nit en el Poliesportiu o en els hotels de la parròquia, i al llarg d'aquest matí faran activitats extra al Principat. Hi ha sortides previstes i tiquets per a Naturlàndia i Caldea.

La experiència ha estat molt positiva per la organització, després que s'han inscrit a aquesta primera edició del Canòlich Music, més de 400 persones d'arreu de Catalunya, i molts grups de joves vinculats a escoles confessionals o no, i els seus professors i monitors. Les activitats han estat gratuïtes, però es requería acreditació per entrar a la Missa i al Concert a la parròquia.