Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) Un total de 152 nens amb risc d'exclusió social han gaudit dels cinc torns dels casals de les Vacances per Créixer, una iniciativa de la Fundació Verge Blanca, una entitat sense ànim de lucre de la diòcesi de Lleida, que té com a objectiu el servei a la societat en el camp de l'educació en el lleure per infants, adolescents i joves. Aquesta informació la va facilitar Laureano Sánchez, president de la Fundació, durant la presentació del balanç que es va fer divendres d'aquesta activitat que s'ha desenvolupat en els col·legis Dominiques Anunciata i Episcopal els mesos de juliol i agost. A la roda de premsa també van assistir el bisbe de Lleida, Joan Piris, i el president de la Diputació, Joan Reñé

Monsenyor Piris va fer un doble agraïment a la Fundació Verge Blanca i a la Diputació. A la primera per la seva creativitat en saber trobar respostes als problemes que ens planteja la societat actual. “Créixer vol dir desenvolupar les qualitats i aprofundir en el terreny de la prevenció, coneixements que ens han de permetre superar situacions d'emergència i treballar per un futur millor, que no és altra cosa que posar els fonaments per al bé de tothom”, va dir el bisbe de Lleida, el qual va agrair a la Diputació la seva col·laboració, que ha permès cobrir la meitat del pressupost.

El bisbe Piris va respondre als periodistes sobre el protagonisme de l'Església, en general, i la seva diòcesi, en concret, encapçalant projectes socials més propis de les institucions públiques. “No estem suplint ni substituint a ningú -va dir-. Estem fent el que l'Església ha fet tota la vida, abans que existís l'Estat del Benestar. Si de cas, fem una tasca complementària, perquè com tots formem part de la humanitat, no podem rentar-nos les mans sobre el que està passant, però no tenim l'objectiu de substituir a ningú”.

Per la seva part, Joan Reñé va manifestar la seva satisfacció en poder contribuir des de la Diputació en un projecte com el de les Vacances per Créixer, perquè, malgrat que la funció de la corporació provincial és atendre als municipis, aquests estan constituïts per persones. “Diuen que els pobles són rics quan són capaços de generar recursos econòmics. Però el cert és que els pobles són més rics quan són capaços d'atendre aquells sectors de la comunitat que pateixen dificultats”, va dir el president provincial. Reñé va afegir que la corporació que presideix destina un milió i mig d'euros del seu pressupost als convenis que té amb 1.200 associacions ciutadanes de les comarques de Lleida que treballen per transmetre aquests valors des de diferents camps, per això per ell era una satisfacció poder col·laborar amb la Fundació Verge Blanca.

En finalitzar la roda de premsa, el bisbe i el president de la Diputació van visitar els tallers del casal d'estiu que es fan al Col·legi Episcopal i van poder parlar amb els infants que estan gaudint d'aquestes Vacances per Créixer.

Els beneficiaris d'aquests tallers són infants que han acabat P4 fins a segon del cicle superior de Primària. La selecció dels infants s'ha realitzat mitjançant entitats del Tercer Sector Social de Lleida, que treballen amb infància amb risc amb la finalitat de poder dur a terme un millor seguiment de l'infant i de les famílies. Les entitats que han derivat els infants han estat: Càritas, Parròquia de Sant Andreu, Centre Obert Pas a Pas, Prosec, Serveis Socials de l'Ajuntament de Lleida i Servei d'Intervenció Especialitzada de Lleida.

Entrevista a LAUREANO SÁNCHEZ. Delegat de Pastoral del lleure. 14 juny 2013 from MCS.Bisbat de Lleida on Vimeo.