Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d’Urgell) Joan-Enric Vives,arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra ha presidit aquest diumenge la diada festiva de Sant Gil al Santuari de Núria. En la seva homilia, l’arquebisbe Vives ha fet referència al valor de la humilitat, d'acord amb l'Evangeli proclamat. "Seràs estimat si ets humil", ha estat la crida feta per l'arquebisbe d'Urgell al que ha tornat en diverses ocasions per assenyalar que en el món d'avui no es dóna prou importància als valors de la humilitat, la honestedat, la senzillesa: "Avui, en el dia de Sant Gil, us dic això: sigueu humils, sigueu senzills, sigueu honests, perquè seràs gran i seràs estimat, coneixeràs els secrets de Déu". "La discreció sempre, l' humil proposa, no imposa; dóna coneixements, comparteix." Ha afegit una petició a la Mare de Déu per Catalunya, per la unitat del poble en moments de dificultat; i també per l'Església: "per aquest nou Papa, que vol dur a terme una reforma franciscana, demanem perquè l'ajudi a dur-la a terme i no perdi aquest coratge, tot acompanyant-lo amb la pregària". 

En la diada de Sant Gil s'ha presentat el llibre L'exili de la Mare de Déu de Núria (1936-1941) de l'autor Manuel Castellet que glossa l'aventura de la Mare de Déu de Núria quan la van "exiliar" forçosament per la guerra civil espanyola, i el seu retorn, l'any 1941. L'obra ha estat presentada per Vives, que ha posat en relleu que calen d'altres estudis d'aquest caire, per conèixer i comprendre millor la nostra evolució com a país.

En la cita que enguany també ha convocat el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila; el director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el director de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Albert Solà; i nombrosos alcaldes i representants d'entitats polítiques i socials locals.