Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat d’Urgell) La ponència de Francesc Torralba sobre els puntals de la fe en el Crist ha tancat aquest divendres les Jornades de Teologia de bisbat d’Urgell amb més assistència dels darrers anys. Més de 170 persones s'han inscrit als dos dies de treball de formació sota el lema "Donar testimoni del que creiem. Pensar, de nou, la fe". L'assistència ha estat molt ben valorada pels ponents i també per l'organització de l'acte, a càrrec de la Delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell. Aquesta és una activitat oberta al públic en general i que acull anualment la major part de mestres i professors de religió, í també estudiants del curs DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) de la Universitat d'Andorra, catequistes, sacerdots i laics vinculats amb els consells de pastoral de les parròquies de la diòcesi. Enguany amb força participants d'Andorra i alguns també de diòcesis properes.

A les jornades, Xavier Morlans, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya va tractar de l'essència de la fe, tot parlant de l'evolució del desig d'autonomia i de llibertat del subjecte a Occident, des del segle XVII i fins a l'actualitat, fent una anàlisi dels moviment socials i de les actituds humanes que s'han anat produint. També de la crisi en la transmissió de la fe cristiana avui. Ha tractat de les experiències humanes fonamentals a partir de les quals es pot intentar un diàleg i una presentació de la fe cristiana; de la relació d'implicació entre les sis dimensions de la fe i de la diferència i relació entre el primer anunci i la catequesi, tot fent una presentació sintètica del Primer Anunci.

Al llarg de divendres, Francesc Torralba va fet un repàs de la posició de Soren Kierkegaard en les dificultats de fer entendre el missatge cristià, a través d'una paràbola molt coneguda, la del pallasso que cerca ajut en el incendi del seu circ i ningú el pren seriosament. Però sobretot, Torralba va posar èmfasi en les claus de la comunicació de la fe, entre les que hi ha la solvència, la paciència, i la resistència.

Les Jornades de Teologia van començar el dijous amb la inauguració, a càrrec de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. Vives va explicar que "l'Any de la Fe ha de servir per recórrer la història de la nostra Església", "les persones han contribuït al creixement de la societat, no és aliè a la santedat de l'Església, allò que jo faig, sinó que tots en formem part. Hi ha un nosaltres que creu, i que és més fort que un jo". "Cal tornar a viure, cal tornar a creure".
En acabar les ponències de dijous es va fer una Eucarístia a l'església del Seminari. Divendres, en el mateix espai, l’arquebisbe Vives va lliurar també els títols, a més de la "Missió Canònica" als professors de religió de la diòcesi.