Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Monsterrat) L’Escolania de Montserrat engega el curs 2013-2014, en el qual el mes de març viurà un esdeveniment històric: per primer cop, cantarà als Estats Units d’Amèrica. Els dies 13, 14 i 16 de març de 2014 oferirà concerts a Nova York, Nova Jersey i Washington, respectivament. Aquesta serà la primera vegada a la història que cantarà en aquest país nordamericà –la darrera vegada que ho va fer a Amèrica va ser el gener de 2004 a Puerto Rico, on van oferir dos concerts, a Mayagüez i a San Juan de Puerto Rico-.

Aquesta gira pels EUA es viu amb molta il·lusió al si de l’Escolania perquè, a banda de les visites culturals que realitzarà per cadascuna de les ciutats que visitarà, tindrà l’ocasió d’oferir el seu repertori a la Saint Thomas Church, on participarà en un cicle de concerts d’aquesta església ubicada a la 5a. Avinguda, en un lloc molt cèntric de la ciutat de Nova York. També ho farà a la ciutat de Washington, en un auditori per a 2.000 persones, i a Nova Jersey, la qual cosa li permetrà difondre la cultura catalana en aquest país.

El curs passat, l’Escolania va realitzar una gira per Polònia, que li va permetre participar en el Festival Internacional Música Antiqua Europae Orientalis; concretament, va actuar a la Filharmonia Pomorska de Bydgoszcz i a l’Església de Sant Jaume de Torun. Al gener d’aquest any va tornar a anar, per tercera vegada en dos anys, a Rússia. I en els dos cursos anteriors ha realitzat també, a nivell internacional, dues gires a França, a Flandes i a Alemanya, i un concert més a Roma.

El curs que comença, l’Escolania estarà formada per 53 nois, que tenen entre 8 i 13 anys. Entren 13 escolans nous, 12 cursaran 4t d’Educació Primària i un ho farà a 5è de Primària, després de superar el procés de selecció. Cal dir que, des d’aquesta setmana, ja s’estan realitzant proves a candidats per a l’any acadèmic 2014-2015.

A la tardor, enregistrament d’un nou CD a Montserrat

De cara a la tardor, l’Escolania enregistrarà un nou CD a la Basílica de Montserrat, que estarà a punt a començaments de l’any 2014. Cal recordar que, al mes de juny, l’Escolania i la Capella de Música, acompanyats a l’orgue de la Basílica de Montserrat per Mercè Sanchís, sota la direcció de Bernat Vivancos, han editat un disc amb un recull d’obres musicals del P. Àngel Rodamilans, a partir de poemes de Mn. Jacint Verdaguer. El CD, que porta per títol Moreneta en sou, conté 10 cançons i està produït per Discos Abadia de Montserrat (DAM). És el segon treball amb l’Escolania del seu director musical, Bernat Vivancos, després del doble CD Officium Hebdomadae Sanctae. Responsoris per a l’Ofici de Tenebres de Setmana Santa (2010), del P. Narcís Casanoves.

Convivència de Gap Students amb els escolans

Dins de l’organització del centre cal destacar també que, aquests darrers cursos, els escolans conviuen amb algun Gap Student, nois de parla anglesa que abans d’entrar a la Universitat s’agafen un període de descans. Aquests joves s’encarreguen d’organitzar alguna activitat concreta al centre –com ara la pràctica esportiva- i de compartir les activitats de lleure dels escolans. La convivència amb els Gap Students els permet millorar ostensiblement la parla de la llengua anglesa.