Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

-Vacances singulars III-

(Ramon Bassas/CR) A la Clotilde Pérez Francesch, advocada de Barcelona, ja fa anys que li agrada fer viatges de contingut cultural “perquè m’enriqueixin com a persona”, diu. “Per a mi és una forma molt important de conèixer i aprendre d’altres cultures, països, religions, i de compartir temps amb persones diferents”. Acostuma a organitzar les seves vacances a través de l’agència Ruth Travel, especialitzada en viatges a mida i experiències a mig camí entre l’espiritualitat, la pelegrinació religiosa i el turisme cultural.

Dels monestirs a la roca als cedres bíblics

L’any passat, per exemple, la Clotilde va viatjar a Etiòpia. “Va ser la primera vegada que anava a l’Àfrica, continent que des de molt jove em feia il·lusió visitar. I com que a la vida les il·lusions es fan realitat, vaig aprofitar la possibilitat d’anar-hi. Especialment per poder contemplar les pintures de les esglésies del llac Tana i de Lalibela. Realment són espectaculars!”, exclama. Es refereix a les esglésies excavades a la roca de Lalibela, als frescos dels monestirs de les illes del llac Tana (el tercer més gran de l’Àfrica), que, junt amb els castells de la fortalesa de Gonder estan declarats patrimoni de la humanitat per la Unesco.

Aquesta primavera ha fet un viatge “fabulós com a experiència personal”, el Líban. “Han estat un dies màgics, tant pel que he après i he sentit com per les persones amb qui he tingut el plaer de compartir el temps”. El grup de la Clotilde van estar-se tots els dies en un hotel de Beirut, “ciutat on es pot veure la convivència dels diferents cultes cristians amb les altres religions”, afegeix. “Des de la finestra de la meva habitació es podia sentir la realitat del país. La lectura del llibre de Tomás Alcoverro, La historia desde mi balcón, em va acompanyar i em va ajudar a entendre la realitat d’aquest país tan bonic”. En aquesta ocasió van visitar Bilblos, Baalbek, Harissa, la vall de la Bekaa i van fer una excursió pel Mont Líban “per veure els emblemàtics cedres tantes vegades anomenats a la Bíblia”.

Aquest any, Dinamarca

Per les vacances d’enguany, la Clotilde ha agafat un destí europeu, Dinamarca. No és la primera vegada que hi va, a Dinamarca. “Feia temps que tenia ganes de tornar-hi, ja havia estat fa anys uns dies a Copenhague. Aquesta vegada ha estat un destí escollit per motius artístics i literaris, com veure les pintures de Vilhelm Hammershøi a l’Ordrupgaard de Copenhage i anar a visitar el lloc on va escriure moltes de les seves obres la Karen Blixen, Rungstedlund, i també de la contemplació de la natura i el paisatge”. Aquesta combinació entre els interiors de Hammershøi i les estimulants històries de l’autora de Memòries d’Àfrica bé podrien representar la idea de viatge interior i exterior que ofereixen experiències com les de la Clotilde.

De manera que ben bé poden il·lustrar les seves expectatives. “Espero que sigui un viatge relaxat i enriquidor, on poder combinar la visita dels museus i esglésies amb excursions a l’aire lliure. Pensar amb la màgica llum de les terres daneses a l’estiu”, reflexiona la Clotilde, ”em porta a reflexionar sobre el concepte de viatge com a camí vers la descoberta de paratges interiors, el viatge com a motivació per retrobar-nos amb racons de nosaltres mateixos”.