Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social "la Caixa") L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit ajudes per valor de més un milió d’euros a 48 projectes socials impulsats per entitats de Catalunya destinats a fomentar la promoció i el desenvolupament integral de les persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social. Per demarcacions, el paquet d’ajudes es reparteixen de la següent manera: Barcelona 44 projectes, Girona 2 projectes, Tarragona 1 projecte i Lleida 1 projecte. En el conjunt de tot l’Estat espanyol, l’ajuda destinada a la tercera convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2013 que correspon a la Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social és de prop 4 milions d’euros i més de 71.000 persones en seran les beneficiàries. Dels 579 projectes presentat se n’han seleccionat 188. La finalitat de la convocatòria és donar suport a les organitzacions no lucratives que desenvolupen projectes adreçats a cobrir les necessitats bàsiques (79 projectes), a la promoció de la participació i la inclusió social (71 projectes) i a donar suport personal i social a les persones que estan en risc o en situació d’exclusió amb l’objectiu de reforçar les seves capacitats i facilitar la seva integració social (38 projectes).

La selecció dels projectes s’ha fet a partir de criteris d’avaluació que han tingut molt en compte aspectes com la cerca de l’eficiència social a través de l’aprofitament de recursos comunitaris i la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l’administració pública; la complementarietat i les sinergies entre entitats socials; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte; i la qualitat del projecte en el disseny d’objectius, activitats i definició de resultats esperats de la intervenció social.

El President de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat que l’aposta social de ”la Caixa” és el principal compromís de l’entitat, “una senya d’identitat que avui adquireix més sentit que mai degut a la conjuntura social i econòmica que estem vivint”.
Novetats i finalitats de les cinc convocatòries
El Programa d’Ajuts a Iniciatives Socials de l’Obra Social ”la Caixa”, dotat aquest any amb un pressupost que supera els 18 milions d’euros, es diversifica en cinc convocatòries: Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Discapacitat i a la Dependència, que té per objectiu el foment de l’autonomia personal i la qualitat de vida de persones amb discapacitat o que pateixen un deteriorament de les seves capacitats; Habitatges Temporals d’Inclusió Social, una convocatòria nova que pretén respondre a les necessitats socials actuals i facilitar una intervenció integral per a la plena autonomia personal dels beneficiaris; Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, per promoure el desenvolupament integral de les persones que es troben en situació de pobresa i vulnerabilitat; Inserció Sociolaboral, una de les convocatòries amb més incidència degut a la conjuntura social del moment i que té com a finalitat la millora de les oportunitats de feina de persones en risc o situació d’exclusió social; i Projectes d’Acció Social i Interculturalitat, que fusiona dues convocatòries fins ara separades i que té per objectiu el foment de la igualtat d’oportunitats i l’educació en els valors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.