Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Focolars) Aquest dissabte, i fins al 6 d’agost, comença a La Seu d’Urgell la Mariàpolis 2013. És una trobada organitzada pel moviment dels Focolars. Vol ser un espai de convivència on experimentar la fraternitat com una via de renovació de la societat i una resposta als reptes d’avui i a la recerca de felicitat que tota persona anhela, amb participants de tot l’Estat espanyol i Andorra.

El lema escollit per a l’edició 2013 de la Mariàpolis és “diàleg a 360°” i aquesta experiència de diàleg es vol construir també amb l’entorn que acull l’esdeveniment: Alt Urgell, Andorra i Cerdanya.

Es farà un oferta d’activitats de la Mariàpolis, a les quals podran participar gratuïtament els veïns del lloc i amb una sèrie d’iniciatives culturals de La Seu d’Urgell, també obertes als participants a la Mariàpolis.

Entre les activitats obertes de la Mariàpolis hi ha algunes nocturnes, com ara concerts de piano i de jazz, i altres de tardes, i diversos tallers sobre economia, relació de parella, astronomia, política, etc. Hi ha més de 16 excursions diferents organitzades i 33 tallers per aprofundir el diàleg.

L’oferta cultural que ofereix la ciutat als “mariapolites” inclou el retaule de Sant Ermengol i un concert de la sèrie “Música dels Pirineus”. L’arquebisbe Joan-Enric Vives presidirà una celebració eucarística.

Abans de començar la trobada ja hi ha més de 770 persones inscrites, dels quals la meitat són menors de 30

El lema escollit, “diàleg a 360°” vol dir un diàleg sense exclusions, sense barreres, sense “peròs”. Un diàleg que és capaç d’establir-se amb persones de qualsevol cultura, religió, classes social, opció de vida, generació, professió i formació. S’aprofundirà sobre la importància del diàleg com a estil de vida quotidià i present en totes les accions. Des d’aquesta base antropològica, s’aprofundiran diversos diàlegs concrets (entre catòlics, amb altres cristians, amb persones d’altres religions, amb persones de bona voluntat i entre cultures i pobles diferents) que són camins per concretar i actualitzar la fraternitat universal.
És una iniciativa organitzada pel Moviment dels Focolars, difós en els cinc continents, la finalitat del qual és contribuir a crear un món més unit, basat en la fraternitat universal. Nascut a l’Església catòlica, actualment en formen part també cristians d’altres denominacions, fidels d’altres religions i persones de conviccions no religioses.