Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El papa Francesc ha fet la seva primera homília des de que dilluns va arribar al Brasil. Ha estat al Santuari d’Aparecida, lloc que coneix bé perquè allà va fer-se l’assemblea de l’episcopat llatinoamèrica de la qual va ser-ne relator.

L’homilia ha estat una crida a confiar en els joves: “Donem alè a la generositat que caracteritza els joves, ajudem-los a ser protagonistes de la construcció d'un món millor: són un motor poderós per a l'Església i per a la societat”. Francesc ha contraposat valors com “espiritualitat, generositat, solidaritat, perseverança, fraternitat, joia”, que són “valors que troben les seves arrels més profundes en la fe cristiana”, als “ídols passatgers” com “els diners, l'èxit, el poder, el plaer”.

Per això, ha demanat “una visió positiva de la realitat” i ha dit que els joves “no només necessiten coses. Necessiten sobretot que se'ls proposin aquests valors immaterials que són el cor espiritual d'un poble, la memòria d'un poble”.

En el blog de Les homilies del papa Francesc podreu llegir en català les intervencions més rellevants que faci aquests dies el papa a Brasil. També a través de CatReligióTV podreu seguir els principals actes de la JMJ en els que participa el papa Francesc.