Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals - CR) Viatjar a Brasil, a participar en una trobada internacional de joves vinculats als Maristes, i també a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). Aquest és el pla que ha tingut per aquest estiu en Raül Cabús, des de petit vinculat als Maristes, i que actualment fa classes a l'escola que té aquesta obra a Rubí.

"Estem vivint un moment important de la nostra història. El nou Papa està començant a fer un canvi històric a l'Església Catòlica, i será interessant escoltar què li dirà a la gent jove, que seran el motor d'aquest canvi. Veurem una nova església?", assegura en declaracions a CatalunyaReligió.cat aquest jove docent.

En Raül porta vinculat als Maristes des que tenia tres anys: primer com a alumne, més endavant com a escolta, després com a monitor i ara també com a docent. També ha col·laborat en l'obra social que tenen a Rubí i en un projecte dels Maristes a Hongria. 

"Com a educador dels Maristes, un dels meus lemes és 'Per educar cal estimar'. És important ensenyar matemàtiques, llengua, anglès, però el és important és ensenyar com podem ser bones persones", assegura.

Al Brasil, entre el 17 i el 22 de juliol han visitat un col·legi que els Maristes tenen a Rio, on assisteixen representants de les institucions Maristes d'arreu del món, per intercanviar experiències i conèixer l'obra social que allà desenvolupa aquesta comunitat. Del 23 al 28 de juliol, més de 1.100 joves vinculats als Maristes, entre ells en Raül, participen a la JMJ.

"És sorprenent veure en quants països ha arribat la missió Marista i veure les diferents realitats. És necessari veure com es treballa en altres països i intercanviar experiències", explica en Raül.

Ell vol explicar la seva experiència com a docent i també com a monitor als escoltes, on segons explica, es tracta de combinar el lleure "amb educar els nens en la interioritat" i en els valors.