Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Vic) La religiosa vedruna Adoració Pujadas Pou serà la nova directora de Càritas del Bisbat de Vic. El Bisbe de Vic, Romà Casanova, l'ha escollida entre els tres candidats que li va proposar l'assemblea de Càritas Diocesana celebrada el passat 8 de juny a Vic. Pujadas (Seva, 1942) substituirà a Manel Rosell que, per raons personals, va decidir abandonar el càrrec a final del seu mandat.

Pujadas, germana de la congregació Vedruna, entén el nomenament com una gran responsabilitat perquè l'actual context de crisi fa “més urgent l'acció de Càritas”. Per la nova directora, el model econòmic neoliberal “ha fracassat” perquè ha acabat desprotegint els “més senzills” i ha deixat un panorama de pobres cada cop “més extens, intens i crònic” fet que fa més necessària que mai l'acció de Càritas.

Davant d'un panorama en que -“a vegades s'intenta amagar aquesta realitat” explica- cal un treball voluntari com el de Càritas perquè “ hi ha moltes persones sensibles” que no poden ser “indiferents” davant d'aquest panorama i “molt menys des d'una actitud creient”. En aquest sentit, Pujadas valora molt la tasca que, des de molts àmbits diferents, s'està portant a terme des de Càritas del Bisbat de Vic que espera “mantenir i, si és possible, millorar amb la col·laboració de tots els implicats".