Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri – CR) Mentre a mitjans dels anys 90 nosaltres vèiem les matances de Rwanda per la televisió, ell estava allà. Aimable Bizimungu, que havia ingressat als franciscans pocs anys abans, va poder sortir del país, però van matar els seus pares i vuit dels seus germans. 

Ara somriu quan parla. I parla de reconciliació, de pau i de concòrdia. Després de la traumàtica experiència va veure que primer havia de curar-se i veure “que havia sobreviscut i que hi havia un projecte de Déu sobre mi, amb els franciscans, seguidors de Sant Francesc, el profeta de la reconciliació, de la pau, i de la justícia”. Aquest és el treball que va fer a Rwanda, on explica que l’Església catòlica ha treballat molt per la reconciliació.

Per ajudar-hi amb més instruments, aquest diumenge ha estat ordenat sacerdot al Santuari de Sant Antoni de Pàdua de Barcelona. A través d’un missioner franciscà, Josep Maria Massana, diversos franciscans africans han vingut a estudiar aquí per ser ordenats sacerdots. Fra Aimable ha estat quatre anys estudiant a Múrcia i ara ja ordenat compta quedar-se uns anys aquí per ajudar a la província catalana dels franciscans que li ha donat aquesta oportunitat. Encara el fascina l’espiritualitat i la dedicació als pobres que veure de jove en els franciscans del seu país i que el van portar a ingressar en aquesta família religiosa.