Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) Salesians de Sarrià va organitzar el passat divendres 28 de juny una trobada amb els seus socis del Quebec i diverses entitats empresarials i educatives per compartir experiències en l’àmbit internacional. Un dels principals objectius de la trobada era posar en comú les diferents activitats d’ambdues escoles i crear una xarxa de treball conjunta que permetés compartir sinèrgies i potenciar la mecànica i l’aeronàutica a Barcelona mitjançant l’experiència del Quebec, que n’és un referent mundial.

L’acte, inaugurat pel director de Salesians de Sarrià, José Abascal, va comptar amb la presència del president del Consell Català de la Formació Professional, Xavier Casares. Casares va exposar les línies de treball del Consell Català de la Formació Professional en la consolidació d’un model dual de Formació Professional en constant diàleg amb els sectors industrials i va destacar també la importància de la col·laboració internacional. "L’objectiu més important és arribar a integrar l’FP com un servei a les persones" va subratllar.

La directora general del Cégep Internacional, Sylvie Theriault, a la seva ponència, va descriure el sistema educatiu quebequès i les claus de l’èxit dels Cégeps, la xarxa d’escoles públiques del Quebec. La directora del Cégep Internacional també va destacar la importància de les relacions amb les empreses i la projecció internacional de l’alumnat.

El cap de departament de mecànica de Salesians de Sarrià, Eduard Calduch va explicar l’oferta formativa de l’escola i la seva reorientació cap a l’aeronàutica, així com els convenis estratègics de Salesians de Sarrià en el sector. També es van mostrar els projectes internacionals que han fet els alumnes en els últims tres anys. 

En la jornada també hi van intervenir la directora de l’Institut International de logistique de Montréal, Manon Delisle; el responsable de formació contínua de l’École Nationale Aérotechnique, André Marcil, un representant de l’oficina del govern del Quebec a Barcelona, Alfons Calderón; el director de BAIE, Marco Scamuzzi; dos representants del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya; el delegat d’escoles Salesianes de Catalunya, Miquel Tallada; el director titular, Antoni Vilarrubla; juntament amb professors de mecànica i la responsable de relacions Internacionals de l’escola.

Una vegada finalitzats els parlaments, es va visitar el departament de mecànica de Salesians de Sarrià i es va servir un petit refrigeri. La trobada ‘Missió Quebec-Barcelona’ va consolidar les línies de treball amb les escoles del Quebec.