Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Ramon Ribera-Mariné) Des del Miracle, com tenim per costum, ens fem presents per oferir-vos un cop més la Casa d’Espiritualitat, per a molts un lloc inoblidable. Després d’un hivern no massa fred, però que s’ha allargassat d’alguna manera fins fa ben poc, i amb unes setmanes de retard, els camps d’ordi comencen a groguejar, però el terme de la collita encara és lluny; fa pocs dies encara la neu era ben present a les muntanyes, i també el fred. Sigui com sigui, l’estiu, si més no, astronòmicament, ha començat, i nosaltres ens preparem per a rebre els qui participaran en alguna de les activitats, nostres o organitzades per altres entitats. Aquelles les podeu consultar a la nostra web, tot i que la majoria encara no tenen explicació complementària.

Com cada estiu, des dels inicis de la Casa, fa més de trenta anys, hi ha les sessions temps per a Déu, exercicis. En concret enguany sobre les benaurances i paràboles del Regne per en Toni Pou (9-15 de juliol), les qüestions sobre la Bíblia per en Joan-Carles Elvira (25-31 de juliol), sessió que en el moment actual està totalment plena, i amb l’exemple dels majors (7-13 d’agost) per en Jordi Castanyer, tots monjos de Montserrat.

L’ambient és de silenci, amb dues conferències al dia i amb la participació a la pregària de la petita comunitat de monjos que guardem el Santuari de la Verge Nena.
Pels que puguin o vulguin una experiència més exigent del 29 d’agost al 8 de setembre, com sempre de tarda a tarda, bé que en aquest cas adaptable a les possibilitats de l'agenda, hi ha el programa desert, dejuni i vetlla, un títol ja prou eloqüent, amb la guia del també monjo de Montserrat Vicenç Santamaria.

Per aquells que esteu interessats a la sessió d’estiu de Natura & espiritualitat, la novetat és el canvi de dies i de format: aquest any, desvinculada de la Festa Major del Santuari (primer diumenge d’agost) que li donava un encuny, us la proposem a finals de l’estiu (13-15 de setembre); d’aquesta manera serà més coherent amb la línia de les altres sessions. Aquells a qui era impossible l’assistència en ple agost hi surten també guanyant. Després… Ja serem a la tardor, i els dies ara llargs, s’hauran ben escurçat, i es feinejarà en els camps, ara encara no rossos, preparant-los per a la sembra, però deixem temps al temps, i disposem-nos a fruir de la gràcia de l’estiu que ens és donat. Cordialment des d’aquest lloc de pau que és el Miracle.