Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ramon Ribera-Mariné) Des del Miracle, com tenim per costum, ens fem presents per oferir-vos un cop més la Casa d’Espiritualitat, per a molts un lloc inoblidable. Després d’un hivern no massa fred, però que s’ha allargassat d’alguna manera fins fa ben poc, i amb unes setmanes de retard, els camps d’ordi comencen a groguejar, però el terme de la collita encara és lluny; fa pocs dies encara la neu era ben present a les muntanyes, i també el fred. Sigui com sigui, l’estiu, si més no, astronòmicament, ha començat, i nosaltres ens preparem per a rebre els qui participaran en alguna de les activitats, nostres o organitzades per altres entitats. Aquelles les podeu consultar a la nostra web, tot i que la majoria encara no tenen explicació complementària.

Com cada estiu, des dels inicis de la Casa, fa més de trenta anys, hi ha les sessions temps per a Déu, exercicis. En concret enguany sobre les benaurances i paràboles del Regne per en Toni Pou (9-15 de juliol), les qüestions sobre la Bíblia per en Joan-Carles Elvira (25-31 de juliol), sessió que en el moment actual està totalment plena, i amb l’exemple dels majors (7-13 d’agost) per en Jordi Castanyer, tots monjos de Montserrat.

L’ambient és de silenci, amb dues conferències al dia i amb la participació a la pregària de la petita comunitat de monjos que guardem el Santuari de la Verge Nena.
Pels que puguin o vulguin una experiència més exigent del 29 d’agost al 8 de setembre, com sempre de tarda a tarda, bé que en aquest cas adaptable a les possibilitats de l'agenda, hi ha el programa desert, dejuni i vetlla, un títol ja prou eloqüent, amb la guia del també monjo de Montserrat Vicenç Santamaria.

Per aquells que esteu interessats a la sessió d’estiu de Natura & espiritualitat, la novetat és el canvi de dies i de format: aquest any, desvinculada de la Festa Major del Santuari (primer diumenge d’agost) que li donava un encuny, us la proposem a finals de l’estiu (13-15 de setembre); d’aquesta manera serà més coherent amb la línia de les altres sessions. Aquells a qui era impossible l’assistència en ple agost hi surten també guanyant. Després… Ja serem a la tardor, i els dies ara llargs, s’hauran ben escurçat, i es feinejarà en els camps, ara encara no rossos, preparant-los per a la sembra, però deixem temps al temps, i disposem-nos a fruir de la gràcia de l’estiu que ens és donat. Cordialment des d’aquest lloc de pau que és el Miracle.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.