Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri - CR) Aquest dimarts s’ha fet públics els nomenaments parroquials d'aquest any de l’arquebisbat de Barcelona, entre els que inclou el nomenament de rector d’una de les nou basíliques de la ciutat. El teòleg Salvador Pié serà el nou rector de Santa Maria del Mar, després de la sobtada defunció de l’anterior responsable de la Basílica, mossèn Ignasi Mora.

Salvador Pié, sacerdot diocesà de Barcelona, ha desenvolupat una extensa trajectòria acadèmica a la Facultat de Teologia de Catalunya a Barcelona i a la Pontifícia Universitat Gregoriana a Roma. Els seus manuals d’Eclesiologia i de Teologia Fonamental han estat traduïts a diverses llengües i ampliament difosos. Va ser membre de la comissió teològica pontifícia del Gran Jubileu i ha estat teòleg expert dels dos darrers sínodes de bisbes sobre la Paraula de Déu (2008) i sobre Nova Evangelització (2012). Una tasca acadèmica que sempre l'ha compaginat amb l’acompanyament pastoral de grups com a consiliari d’Acció Catòlica i col·laborant en diverses parròquies.

El nomenament de Pié a Santa Maria del Mar coincideix amb el final de la seva etapa docent de forma permanent a Roma. Ha estat una de les presències més significatives del clergat de Barcelona a Roma que ara haurà de trobar relleu. Pié, president de la Fundació Blanquerna i un dels promotors de la Universitat Ramon Llull, assumeix ara un dels temples més significatius de la ciutat. Basílica des del 1923, se la considera una “segona catedral” gòtica de Barcelona, on tradicionalment s’han celebrat diversos actes diocesans rellevants. Continua essent un dels principals punts eclesials d’atracció turística i cultural, que els darrers anys també s’ha intentat dinamitzar com espai d’acollida pastoral.

A més del nomenament de Santa Maria del Mar, aquest dimarts també s’han fet públics els canvis de rectors a una vintenta de parròquies de Barcelona. En alguns casos s'han creat noves agrupacions de parròquies que comparteixen rector coincidint amb la jubilació de sis capellans. Com és habitual, els nomenaments s'han anunciat durant aquest cap de setmana a les parròquies afectades pels mateixos rectors.