Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest dimecres l'arquebisbe Joan-Enric Vives ha enviat un comunicat de solidaritat amb els afectats per les riudades de la Vall d'Aran, que forma part del territori del bisbat d'Urgell. Vives demana "serenor" i "ajudar solidàriament els més damnificats per aquestes inundacions", i destacar que la Mare de Deu "en el seu Santuari de Mijaran inundat, també ha participat de les destrosses, i s'ha unit al seus fills de la Vall en la sofrença i l'angoixa".

Precisament, aquest diumenge l'arquebisbe d'Urgell va presidir una celebració al Santuari de Mijaran per commemorar els 700 anys de la Querimònia de la Vall d'Aran.

Aquest és el text de la nota:

L'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra amb motiu de les greus inundacions sofertes a la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà, ha emès la següent comunicació:

Tots els qui formem la Diòcesi d'Urgell i jo mateix, com a bisbe vostre, estem units a tots els ciutadans i els pobles de la Vall d'Aran i el Pallars Sobirà en aquests moments de prova per a tots els pirinencs, a causa de les riuades tan fortes que han causat moltes destrosses materials, i sobretot, l'angoixa pel perill en cases i béns.

Volem fer arribar un missatge de comunió i d'agraïment al Magnf. Sr. Síndic d'Aran, al Conselh Generau, i als Alcaldes i Regidors de tots els pobles d'aquests territoris, per tots els esforços que estan duent a terme juntament amb les forces de seguretat, els bombers, els agents forestals i altres grups de voluntaris que s'han posat ràpidament i generosament al servei dels ciutadans.

Tinguem tots serenor i fem tot el que calgui per ajudar solidàriament els més damnificats per aquestes inundacions.

I preguem units la Mare de Déu de Mijaran perquè ens guardi en aquestes hores de trasbals. Ella en el seu Santuari de Mijaran inundat, també ha participat de les destrosses, i s'ha unit al seus fills de la Vall en la sofrença i l'angoixa. Ara ens ajudarà a anar endavant amb esperança i solidaritat dels uns envers els altres.

Resto molt unit a tots vosaltres. Amb la meva benedicció i comunió en el Crist,

Joan-Enric VivesArquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra

La Seu d'Urgell, 19 de juny de 2013

 

Nòta deth Bisbat d'Urgelh damb motiu des inondacions dera Val d'Aran e deth Palhars Sobirà

Er Arquevèsque d'Urgelh e Coprince d'Andòrra, damb motiu des grans aiguats patits ena Val d'Aran e en Palhars Sobirà, da a conéisher çò que seguís:

Toti es que formam er Avescat d'Urgelh e jo madeish, coma bisbe vòste, èm unidi a toti es ciutadans e as pòbles dera Val d'Aran e deth Palhars Sobirà en aguesti moments de pròva entà toti es pirinencs, pr'amor des gròssi aiguats qu'an hèt maus materiaus, e sustot, an estat ua angònia dauant deth perilh de pèrder cases e bens.

Volem hèr a arribar un messatge de comunion e d'arregraïment ath Mgfic. Sr. Sindic, ath Conselh Generau, as Alcaldes e Còssos de toti es pòbles d'aguesti parçans, per tot er esfòrç que hèn en aguesti moments, amassa damb es fòrces de seguretat, es pompièrs, es agents forestaus e d'auti grops de volentaris que s'an metut ben lèu e generosament ath servici des ciutadans.

E preguem amassa ara Mare de Dieu de Mijaran tà que mos sauve en aguestes ores de patiment. Era, en sòn Santuari de Mijaran negat, tanben a patit es destròsses, e s'a unit as sòns hilhs d'Aran en patiment e ena angónia. Ara mos ajudarà a seguir endauant damb esperança e solidaritat es uns damb es auti.

Me senti unit a toti vosati. Damb era mia benediccion e comunion en Crist.

Joan-Enric Vives. Arquevèsque d'Urgelh e Coprince d'Andòrra.

La Seo d'Urgelh, 19 de junh de 2013