Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El document “Jo Crec”, d’una jove productora catalana, ha estat escollida finalista en la categoria de documentals del Festival Internacional de Cinema Catòlic que es farà a Roma del 24 al 26 de juny.

“Jo crec” és un documental del món en 3D sobre el Credo que s’ha estrenat en ocasió de l’Any de la Fe i que s’estructura a partir de diversos testimonis, d’un tractament d'imatge inèdit de nombroses peces artístiques sacres de Catalunya i de paratges naturals del país. Joan Pera, Pilarín Bayés, Tomàs Molina, Armand Puig, Francesc Torralba, Picanyol, David Jou, o Paulino Castells són alguns de la cinquantena de testimonis catalans expliquen sobre el què creuen i per què.

El Festival Internacional de Cinema Catòlic es una iniciativa de productora Liana Marabini per donar espai a pel·lícules, documentals, sèries o programes que promoguin els valors morals universals i positius. “Jo Crec” ha estat escollida entre les gairebé 2.000 pel·lícules que s’han presentat en les cinc categories del concurs. En el lliurament de premis que es farà la setmana vinent a Roma es presentarà un breu fragment de cada obra nominada –en el cas de “Jo Crec” en català, l’idioma original de la cinta. El president del Pontifici Consell per a la Cultura, el cardenal Ravasi, assistirà a la cerimònia.

L’any passat, una pel·lícula sobre Gaudí amb participació catalana, també va rebre un premi en el Festival.

El Festival és una iniciativa que s’ha ampliat durant l’Any de la Fe a deu ciutats d’arreu del món i que el febrer es va convocar a Barcelona. "Aquest festival és per a mi una forma d'evangelització. El cinema és una forma art fàcilment accessible a tothom i penso que el cinema és un potent mitjà per portar la Paraula també en els cors que no la coneixen", va explicar Liana Marabini, en la presentació del festival que es va fer aquest dimarts a Roma.

Aquest dissabte es va fer una preestrena de “Jo Crec” a Barcelona i el documental també havia estat finalista en el Festival de 3D de Grenoble.