Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Tarragona) El curs de la dona de Càritas que es desenvolupa a la parròquia de Camp Clar de Tarragona s'ha tancat aquest mes amb l'entrega de diplomes. El curs ha tingut una durada de vuit mesos ha comptat amb 35 alumnes en la seva totalitat magrebines. Un dels èxits més valorats per la coordinadora, Teresa Sardà, ha estat l'adequació del curs als canvis socioeconòmics del barri. "Els perfils de les dones beneficiàries d'aquest projecte de formació han anat canviant -comenta Sardà- han passat de persones autòctones (immigració del país, ètnia gitana..) a un col·lectiu de dones magrebines que pateixen moltes dificultats per integrar-se en la nostra societat. Les dones del curs tenen dificultats per poder parlar el nostre idioma, per entrar en el mercat laboral i fins i tot per relacionar-se amb altres col·lectius com a dona independent.

Un altre de les claus d'èxit d'aquest curs, que va començar fa quinze anys, ha estat la fidelitat i l'homogeneïtzació de les voluntàries. S'ha creat un grup de quinze formadores que a més d'impartir les classes amb compromís i serietat, han compartit amb les participants el dia a dia, acompanyant-les en tot el seu procés de formació.

El Curs de la dona ha treballat, entre altres matèries, l'alfabetització, la costura, la integració en la vida diària (informació mèdica, de treball, de recursos per als seus fills..) i ha comptat amb un espai terapèutic per a la millora de la seva autoestima dins el nucli familiar i en la societat.