Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

El bisbe de Trujillo s'incorpora a CatalunyaReligió.cat

(Jordi Llisterri – CR) Honduras és un dels països més castigats per la violència, el narcotràfic i la corrupció. Allà va anar a finals del anys setanta el sacerdot missioner paül Lluís Solé Fa. Després de más de trenta anys de treball en diverses parròquies i de ser vicari episcopal de la zona tropical de la Mosquitia, el 2005 va ser nomenat bisbe de Trujillo i ordenat pel cardenal Rodríguez Maradiaga. “M’hi vaig resistir bastant”, explica, i diu que ha assumit aquesta missió “amb la mateixa actitud pastoral que quan era rector d’una parròquia”.

Vam entrevistar el bisbe Lluís Solé en una estada recent a Catalunya i des d’aquesta setmana s’incorpora amb un nou blog a CatalunyaReligió. “M’agradaria una església catalana missionera, que s’interessa pels cristians d’arreu del món”, explica amb la voluntat de fer de pont entre l’Església centreamericana i l’europea. Remarquem així la dimensió missionera que sempre han tingut les diocesis catalanes, que té l'exemple més popular amb el bisbe Pere Casaldàliga. Sacerdots, religiosos i religioses que ho deixen tot per inserir-se en les zones més deixades de la mà de Déu

Trujillo té una extensió semblant a Catalunya però només té 17 capellans. Els desplaçaments per zones poc comunicades per poder visitar les comunitats és una de les principals preocupacions d’aquests sacerdots. “És un treball lent, però necessari: Ser present, aconsellar, explicar... parlar i arribar a consensos de com actuar...”. Així, en aquesta entrevista explica com “fer de bisbe demana molt estar sempre en comunicació amb el clergat” i “no fer teories des d’un despatx”.