Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserat) Quan el papa Bergoglio encara no porta cent dies de pontificat romà, el pare Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat i director de la revista Documents d’Església, acaba de treure al mercat el llibre Les floretes del Papa Francesc (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, col. El Gra de Blat núm. 222). En aquest nou treball, Dalmau explica que “el nou papa Francesc ha trencat motlles en molts detalls, i aquesta originalitat s’ha anat mantenint al llarg dels primers mesos. Per escriure’n algunes floretes i conèixer el seu pensament –que recorden els de Joan XXIII-, no cal esperar el seu decés o la seva renúncia”. Unes poques setmanes han estat suficients per poder publicar aquestes pàgines: “Una alenada d’aire fresc travessa l’Església i el món des del 13 de març de 2013”, afirma l’autor.

Bernabé Dalmau (Igualada, 1944) va desgranant les anècdotes de les primeres setmanes, farcides de citacions de les seves al·locucions més destacades. Fa, després, una pausa per tal d’explicar quins han estat el pensament i l’actuació del recentment elegit, sobretot durant els quinze anys d’arquebisbe de Buenos Aires.

En un epíleg invita a contemplar i a fer cas del nou Papa evitant el miratge dels “canvis de camisa”, per tal de fomentar en el poble cristià el sentit de la veritable comunió i de la respectuosa simpatia per a la persona. “Les novetats i les ocurrències, que podem col·locar en la categoria de floretes, no són l’essencial de l’exercici del ministeri”, resumeix Bernabé Dalmau. 

La presentació del llibre Les floretes del Papa Francesc tindrà lloc dimecres vinent, 12 de juny, a les 19h, a la Sala Casaldàliga de la Llibreria Claret de Barcelona (Roger de Llúria, 5. Barcelona), i comptarà amb la presència de l’autor, el pare Bernabé Dalmau.