Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) L’Associació de Veïns ha escollit a les Salesianes per retornar-li tot l’agraïment del barri. L'acte de reconeixement a la tasca social feta durant molts anys al barri per les Filles de Maria Auxiliadora ha marcat l'inici de la Festa Major del barri, celebrada el cap de setmana passat a barri de La Maurina de Terrassa.

Per a Joan Centelles, president de l'Associació de Veïns: ”Les Salesianes, a banda dels 45 anys que porten a La Maurina, indubtablement, la labor tant social com humanitària que han fet aquí al barri és fantàstica. Aquests últims 4 anys conjuntament amb el Pla de Barris hem tingut una relació molt estreta amb tots els processos que han participat i crec que s’ho mereixen per la seva labor i la bona sintonia amb tots.”

A l’acte hi ha assistit el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses, i l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, que amb la regidora del Districte 4, Josefina Soler, han destacat la tasca de les Salesianes en la construcció del barri: “Jo penso que el fet més destacable és que han estat els veïns els que han volgut organitzar aquest homenatge a les Salesianes. Tant les Salesianes com els Salesians són l’ànima de La Maurina i sense aquests dos centres, La Maurina seria molt diferent.”

Per Carme Viladric, directora de la comunitat: "És un honor molt gran, ho fan amb molta il·lusió i estima. Primer vam dir que no calia un homenatge però després vaig pensar que ho feien a tantes germanes Salesianes que han passat per aquí i durant molts anys han donat tot el què tenien. I que el barri se’n doni compte, és una gran satisfacció.”

El 1967, l’aleshores alcalde Miquel Onaindia inaugurava un servei d’escola bressol amb dos cursos d’infantil al col·legi de les Filles de Maria Auxiliadora al carrer Dom Bosco. Aviat van incloure catequesi, un espai d’oci i formació a les dones treballadores. Tres anys més tard ja van incloure el curs anomenat de “corte i confección” i des d’aleshores la vinculació amb projectes del barri han estat una constant fins la setmana passada amb la inauguració del centre de reforç escolar, el Viver.