Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri - CR) El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts el relleu del director general d’Afers Religiosos. Enric Vendrell, militant d’UDC, serà el nou director general d’aquest organisme que depèn de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Vendrell substitueix a Xavier Puigdollers que va ser nomenat fa poc més de dos anys després del canvi de govern del 2010.

Enric Vendrell va néixer a Tarragona l'any 1963 i és fill d’un històric dirigent d’UDC. És llicenciat en Dret per la UNED i diplomat en Gestió i Administració Pública per la Universitat Internacional de Catalunya, i ha cursat els crèdits del programa de doctorat sobre Ciència Política i de l'Administració a la UIC. Fins ara era director del Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals, càrrec pel qual va ser nomenat el febrer de l’any passat.

En l’àmbit eclesial havia format part dels moviment d’estudiants i de professionals d’Acció Catòlica a l’arxidiòcesi de Barcelona. Ha treballat en l'àmbit de la gestió d'entitats, tant públiques com privades, i havia estat professor de l'Escola de Relacions Laborals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i membre de l’equip directiu d’aquesta fundació.

Té una llarga trajectòria política en el partit demòcrata-cristià que presideix Duran i Lleida, en el que milita des de 1981. Ha ha estat membre del comitè executiu nacional de la Unió de Joves i ha ocupat diversos càrrecs a UDC, com ara conseller nacional i membre del comitè de govern.

Enric Vendrell (@evendrella) serà el cinqué responsable d’aquest organisme creat el febrer de l’any 2000 per Jordi Pujol com una Secretaria de Relacions amb les Confessions Religioses que va encarregar a Ignasi Garcia i Clavell. Durant l’època del govern tripartit es va convertir en una direcció general que va liderar Montserrat Coll, independent vinculada a ERC, excepte durant uns mesos de l'any 2006 que la va ocupar el socialista Jordi López Camps.

L’etapa de Xavier Puigdollers s’ha distingit per la seva presència en els actes i esdeveniments de la confessions religioses presents a Catalunya, una relació fluïda amb els seus representants i la creació del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, un organisme que fins ara ha tingut una limitada projecció pública. Ha posat sempre de relleu positiva aportació que fan les religions a la societat i ha intentat recuperar les relacions entre la Generalitat i la Santa Seu. Puigdollers també ha hagut sortejar les retallades aplicades al seu departament i, per exemple, reduir els convenis amb les entitats religioses, fet que ha estat durament criticat per les religions minoritaries. Des del departament de la Vicepresidència tampoc s’ha tirat endavant la reforma de la Llei de Centres de Culte que es va incloure en el programa de govern.