Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(FECC) Tothom ha escoltat alguna vegada cançons tan populars com Tonight, de Summercat; Good time, d’Owl City i Carly Rae Jepsen, o Lemon Tree, de la banda Fools Garden. Tanmateix, ningú no ha escoltat aquestes mateixes cançons –i moltes més- amb una altra lletra. Ningú, és clar, tret de les escoles i el públic que van assistir als dos festivals que van posar punt final aquest curs al projecte telemàtic School Songs Contest, que organitza la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i que s’adreça a alumnes des de cicle superior de Primària fins a 4t d’ESO.
 
Schools Song Contest és un projecte on els grups que s’hi inscriuen es defineixen com a grups musicals, trien o creen una música i una lletra en anglès, preparen un videoclip –tot plegat visible en el bloc del projecte i fan una actuació en el marc d’un Festival –en aquest cas dos- que serveix de cloenda al Projecte.
 
Enguany, els dos festivals Schools Song Contest van comptar amb destacades actuacions dels grups participants -28 de 18 escoles-, els quals van poder mostrar les seves habilitats al teatre de l’escola Sant Gabriel de Barcelona, que un any més va acollir les actuacions. El primer dia va ser el torn de les escoles Anna Ravell (Barcelona), Arrels (Barcelona), Cor de Maria (Olot), Escola Pia (Vilanova), Sant Gabriel (Barcelona), Sant Josep (Navàs), Tàbor (Santa Perpètua de Mogoda), Vedruna (Girona) i Vedruna (Terrassa). Dijous va ser el dia de les escoles Cor de Maria (Mataró), El Cim (Vilanova), Escola Pia Sarrià (Barcelona), Escolàpies Llúria (Barcelona), Jesús Maria Claudina Thévenet (Barcelona), Lestonnac (Badalona), Mare de Déu de Lourdes (Mataró), Sagrat Cor Aldana (Barcelona) i Salesians (Terrassa). 
 
Tots els grups van fer actuacions que van ser puntuades pel jurat juntament amb tot el treball previ durant el curs, i comptant també amb les votacions dels grups en el festival. Finalment, doncs, hi va haver dos grups guanyadors, un per a cada festival. Dimecres els guanyadors van ser l’escola Arrels, de Barcelona, i dijous Lestonnac, de Badalona. Tots els grups rebran un diploma de participació i, gràcies a la gentilesa de l’empresa Home To Home –col·laboradora de l’Escola Multilingüe de la FECC-,  participaran en una activitat a l’exterior, de tot un dia, en anglès. Cambridge University Press també hi va col·laborar amb l’aportació de diccionaris d’anglès.
 
“No volem deixar passar l’ocasió de destacar la gran feina de professores i professors, que han liderat el projecte en les seves escoles, fent que esdevingui una activitat engrescadora i motivadora per als seus alumnes. I hem de remarcar també l’entusiasme d’aquests alumnes, que amb les seves actuacions certifiquen el progrés continu de l’anglès a les nostres escoles”, ha declarat el responsable del projecte School Songs Contest i consultor pedagògic de la FECC, Juanjo Fernández. “Han estat mesos de feina cooperativa i il·lusionada de molts alumnes des de 6è de Primària a 4t d’ESO, amb treball de Tecnologia, d’Educació Física, de Música... i d’Anglès, és clar!”, va concloure Fernández.
 

El festival va tenir lloc els passats 15 i 16 de maig.