Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social “la Caixa”) Aquesta setmana s’ha inaugurat el Centre Comunitari d’Acció Social, l’equipament a través del qual la nova Fundació de l’Esperança inicia la seva activitat amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i l’exclusió.

La nova Fundació aspira a esdevenir una entitat de referència per a l’acompanyament de persones desfavorides, i per fer-ho posa a la disposició de tots els ciutadans els programes de l’Obra Social ”la Caixa” centrats en la lluita contra la pobresa. ”la Caixa” inicia d’aquesta manera la seva acció social directa.

El 1749, la Congregació va crear el Mont de Pietat «per poder deslliurar les classes humils de Barcelona de la usura i, al mateix temps, comptar amb eficaç ajuda en l’augment de cabals per al sosteniment de la Casa de Recés».

L’Obra Social ”la Caixa” té lligam històric amb la Congregació de Nostra Senyora de l’Esperança, vinculada a ”la Caixa” des del 1923.

La Congregació de Nostra Senyora de l’Esperança es va instal·lar al carrer de la Palma de Sant Just de Barcelona l’any 1936 i va ocupar dos edificis contigus: el primer acull la seu de la Congregació i la capella de Nostra Senyora de l’Esperança, i el segon, la Casa de Recés. L’Obra Social ”la Caixa” culmina ara la rehabilitació d’aquests dos immobles habilitant-ne el primer com a Centre Comunitari de la nova Fundació de l’Esperança.

Segons el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé: «L’acció social de l’entitat té com a objectiu donar oportunitats a les persones que més ho necessiten treballant perquè puguin aspirar a un futur millor. Amb la creació de la Fundació de l’Esperança volem donar una resposta encara més eficient als grans reptes socials que planteja la conjuntura actual, i apropar-nos més als ciutadans, especialment a aquells que passen situacions de dificultat. Estem convençuts que el naixement d’aquesta nova fundació no només és important per a ”la Caixa”, sinó també per al conjunt de la societat».

El nou centre posarà a la disposició dels ciutadans els principals programes de l’Obra Social ”la Caixa” dirigits a lluitar contra la pobresa i l’exclusió social: CaixaProinfància (atenció a famílies amb infants en situació de vulnerabilitat), Incorpora (integració laboral de col·lectius desfavorits), Violència: Tolerància Zero (acompanyament de víctimes de violència de gènere) i Intervenció Comunitària Intercultural (gestió de la diversitat), entre altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.