Vés al contingut
Catalunya Religió

(La Salle) “Atmusphere”, l’empresa del grup d’alumnes de 1r de batxillerat de La Salle Reus, va quedar en cinquena posició i, en la final catalana de la competició de Mini Empreses. Per tant, passa a la fase estatal, que es durà a terme a Madrid el proper mes de juny. En total, han estat gairebé 300 els projectes que van presentar-se al programa d’emprenedoria de la Fundació Junior Achievement, uns 200 els que van entrar a la competició i 20 els finalistes de la fase catalana i balear, dels quals han sortit els sis finalistes que participaran de la fase estatal i que opten a participar a la competició europea.

Atmusphere JA” és una empresa dedicada a la comercialització d’ambientadors terapèutics que afavoreixen el clima d’estudi. Durant tot aquest procés, els joves s’han fet càrrec de fer viable la seva empresa seguint exactament els paràmetres que en el món de l'economia real -fins i tot aportant el capital social inicial-, tot i tractar-se d'una activitat virtual, des del punt de vista societari i fiscal, que es troba emparada pels mateixos centres educatius. Han escollit el producte, han confeccionat el pla de negoci i han desenvolupat l’estratègia de màrqueting. Han posat el producte a la venda i la darrera setmana tancarà les seves operacions i liquidarà les accions amb el corresponent dividend. Part dels beneficis empresarials es donaran al final del projecte a la Fundació PROIDE.

La jornada comptà amb la presentació dels projectes empresarials dels 20 equips participants, els quals havien participat el dia anterior de la I Fira de Miniempreses de la Fundació Junior Achievement, realitzada a Pedralbes Centre de Barcelona. Després de diverses ponències al voltant de l’emprenedoria, Anna Serra, directora executiva de la Fundació Junior Achievement a Catalunya, inicià l’acte institucional explicant als participants la seva aposta per l’emprenedoria a l’escola i animant-los a “buscar les oportunitats” i assegurant que “el futur és a les vostres mans”.

L’entrega de premis va estar presentada per Albert Closas, director en cap del departament d’economia de TV3 i presentador del programa Valor Afegit, el qual comptà amb diverses personalitats del món empresarial que foren els encarregats d’entregar el reconeixement als sis projectes finalistes. Durant la seva intervenció, Josep Lluís Sant Feliu, president del jurat, va assegurar veure entre els assistents “un raig d’esperança, un gran entusiasme, potència i capacitat emprenedora” i va acabar afegint que “tot i els resultats, estic convençut que heu après molt!”.

William Gartland Aznar, subdirector de Programas Institucionales de la Fundació Repsol, va fer el lliurament del diploma commemoratiu als alumnes d’Atmusphere, de La Salle Reus, als quals encoratjà repetint les paraules “never give up” (mai us rendiu). Entre els sis finalistes, també hi ha les escoles: Claret de Barcelona, GEM de Mataró, Oak House de Barcelona, La Vall de Barcelona i Sagrat Cor Sarrià de Barcelona. El jurat també va fer una menció al centre educatiu més emprenedor, un reconeixement que s’endugué l’escola Bell-lloc de Girona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.