Vés al contingut
Catalunya Religió

Des del passat 6 de maig i fins el proper dia 17, la Casa Generalícia de La Salle a Roma acull la II Assemblea Internacional per a la Missió Educativa Lasal·liana (AIMEL), formada per 184 germans i seglars de tots els districtes de l’Institut. D’entre els assistents, hi participa, com a delegat del Districte ARLEP, Jordi Jover, delegat de Formació, Missió Compartida i Associació de La Salle Catalunya. Com expert també hi va intervenir Francesc Torralba.

Durant els diversos de l’assemblea, els delegats han avaluat, reflexionat i treballat al voltant del camí que ha d’emprendre l’Institut en els propers set anys. No és un procés fàcil, cal treballar-ho bé, traduir-ho simultànimanent i consensuar. Per això han estat treballant des de l’inici amb diversos grups de treball per llengua i temàtica: la pedagogia lasal·liana, l’evangelització i la pastoral, i la comunitat educativa. Per fer-ho més amè i acompanyar-ho d’un símbol, els diversos punts i moments s’han anat vestint amb el pas de les estacions de l’any, començant amb la tardor com a símbol del present i arribant fins a la primavera i l’estiu (per a oferir respostes fermes i innovadores als reptes plantejats), tot passant per l’hivern, moment en què s’han estat treballat els desafiaments futurs. Entre d’altres, es comencen a intuir temes com la formació del professorat, les comunitats de fe, el treball pastoral en contextos de multiculturalitat i multireligiositat, l’associació i la sostenibilitat de les obres educatives.

A l'acte d’inauguració hi van pendre part uns 200 infants i adolescents de l’Scola La Salle que interpretaren diverses cançons per a donar la benvinguda als assistents. A continuació, cada jove va buscar a un assembleista que tenia assignat, amb qui intercanviaren una estrella de ceràmica per un cor escrit amb el seu nom. Ja a l’auditori, la comissió preparatòria va dirigir unes paraules als assembleistes. El germà Superior General, Álvaro Rodríguez, va destacar en el discurs inaugural que l’AIMEL està formada “per membres d’una família compromesa amb la mateixa missió per a plantejar el futur de La Salle en el servei educatiu dels infants i joves, especialment d’aquelles i aquells més desafavorits, despreciats, exclosos i oblidats del nostre món” i instà els assistents a tenir present aquests joves en els diferents moments de l’assemblea i a reconèixer que compartim amb ells la mateixa vocació.

L’assemblea, que s’allargarà fins el proper divendres 17 de maig, està comptant dia a dia amb la col·laboració de diverses persones expertes, del propi Institut i també de fora. Entre d’altres, hi assistí el passat dimarts Francesc Torralba, catedràtic d’Ètica aplicada i professor en filosofia i antropologia de la Universitat Ramon Llull que va pronuncià la ponència “Quin tipus d’educació cal oferir en un context plural i especialment de cara els grups més vulnerables de la nostra societat?”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.