Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Teresianes) 36 germanes i laics provinents de 13 països d’Europa, Àfrica i Amèrica on la congregació desenvolupa la seva tasca educativa, s'han reunit a la Trobada Internacional de delegades d’educació i membres dels equips provincials d’educació de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. En aquesta ocasió els treballs es centraven en l’àmbit escolar i es va fer del 19 d’abril al 3 de maig al Centre Sant Enric d’Ossó, de Jesús-Tortosa, amb activitats i visites per tot Catalunya.

Amb el rerefons del lema “Junts eduquem”, la trobada tenia cinc objectius: aprofundir en la mística de l'educació teresiana; reflexionar sobre aspectes importants del nostre ésser d’educadors avui; orientar la nostra missió educativa a l'escola de cara als propers anys; ampliar el sentit de missió compartida: fer camí junts, compartir experiències, realitats, reptes ... per créixer com a comunitats educatives. Al llarg de la trobada van compartir espais de reflexió, de pregària, d’intercanvi d’experiències, de programació de futur .

Un matí dedicat a presentar la vida de les diferents escoles que la Companyia té en el món va donar inici a la trobada. La tarda va estar dedicada a retrobar-se amb la persona de “Sant Enric d’Ossó, educador”, acompanyats per la teresiana Gemma Bel. Els següents dies van acompanyar i orientar la feina Xavier Melgarejo, Carmen Jalón, Angélica Morales i la religiosa de Jesús-Maria Junkal Guevara.

Les visites a Vinebre, poble on va néixer Sant Enric d’Ossó, fundador de la Companyia de Santa Teresa, a Montserrat, a la Sagrada Família, al col.legi de Ganduxer i a Tortosa van apropar els assistents de tot el món a les arrels de la Companyia i a la cultura del poble català. La visita al col·legi Montserrat, a Vallvidrera, va serp per conèixer una interessant experiència pedagògica.

La trobada es va cloure amb una celebració de l’Eucaristia presidida per Josep Lluís Arín, administrador diocesà de Tortosa, que va encoratjar els assistents a “evangelitzar des de les escoles” , a portar el missatge de Jesús amb la paraula i la persona .