Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “Volem lluitar contra l’individualisme de la nostra societat i posar la gent en xarxa”. Aquest és el principal objectiu que tenen els grups "Mou-te!" “on es pretén que hi hagi grups consolidats amb sensació i sentiment de pertinença”, explica Aniol Noguera, escolapi i coordinador del moviment “Mou-te!... en Xarxa”. Aquest cap de setmana, Granollers acollirà l’APLEC anual que organitza el moviment “Mou-te!” on hi participaran més de 800 persones.

“L’APLEC, que sempre se celebra en temps pasqual, és la cloenda del curs i ens trobem tots els que formem part d’aquest moviment de 14 Escoles Pies de Catalunya per compartir la jornada”, comenta Noguera. Enguany el lema és “Esforça’t, és la clau per créixer”. Entre les activitats del dia hi haurà un esmorzar, activitats per la ciutat, jocs, una eucaristia, el dinar i festa amb música en directe.

"A “Mou-te!” ens preocupem per la solitud de les persones –joves i nens- que formen part d’un món en què es fàcil conformar-se amb les amistats que un ja té i no obrir més portes”, diu Aniol Noguera. “Es per això que volem formar grups i que els joves es coneguin i s’obrin als altres”.

Els tres pilars fonamentals amb què es treballa des de “Mou-te!” són, en primer lloc, formar un grup i treballar la vida comunitària; en segon lloc, la obertura cap al compromís i el voluntariat. I finalment, la part interior, és a dir descobrir-se a un mateix mitjançant la proposta de l’Evangeli.

“Poder parlar sobre Jesús, tenir moments de pregària, etc. és molt més fàcil i atractiu en petits grups en confiança que no pas en el grup classe. D’aquesta manera per a l’alumne és més fàcil sentir i adonar-se com li afecta viure d’acord amb l’Evangeli”, explica Aniol Noguera.

Actualment hi ha un miler de nens i joves alumnes de l’Escola Pia apuntats a aquest moviment. Durant l’any, i depenent de les edats, les activitats que es fan conviden a la reflexió, el compromís i la vida interior. “Per a nosaltres el paper del monitor és fonamental i és per això que ens preocupem molt per la formació dels monitors”. Els escolapis han desenvolupat un projecte de formació on especialment se’ls forma en com despertar el món interior als nens i joves, i en la proposta de l’Evangeli.

“Mou-te”... en Xarxa!” és el conjunt de grups de l'Escola Pia de Catalunya. Aquest grups són, segons l’organització, l'espai idoni per compartir preguntes, inquietuds i el procés de creixement personal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.