Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fragmenta) El periodista Jordi Basté, la monja dominica sor Lucía Caram i el jesuïta Josep M. Benítez, degà emèrit de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, presentaran el llibre De Benedicto a Francisco. Una crónica vaticana,del periodista Arturo San Agustín , que acaba de publicar Fragmenta. Serà el dijous 18 d'abril, a les 19:30 h, a l'Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna.

L'acte serà presentat per Inês Castel-Branco, doctora en arquitectura i editora de Fragmenta, i Josep M. Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL) i president de la Fundació Joan Maragall. Totes tres entitats són les organitzadores de l'acte. 

El llibre també es presentarà a Girona el proper 9 de maig a càrrec del periodista Rafael Nadal.

Arturo San Agustín, amb el seu privilegiat coneixement de la realitat vaticana, ofereix un fresc de l'abans, el durant i el després d'un dels canvis de pontificat més singulars dels últims segles. Un gran nombre de converses amb testimonis i observadors privilegiats de la vida eclesial romana permeten al cronista oferir les claus de comprensió dels dos papats: el que tanca sorprenentment (no amb la mort, sinó amb la renúncia voluntària) i el que s'obre d'una manera no menys sorprenent i inesperada. Es tracta, en definitiva, d'una crònica vaticana dels dies que transcorren entre l'11 de febrer del 2013 (anunci de la renúncia de Benet XVI) i el 19 de març d'aquest mateix any (missa d'inauguació del ministeri petrí de Francesc) .