Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Catalonia Sacra) Catalonia Sacra inicia la seva proposta d’oferir visites guiades a diferents rutes del patrimoni cultural. Ja s'ha obert el període d'inscripcions per les primeres rutes que es posaran en funcionament. El diumenge 21 d'abril s'estrenarà la primera ruta 'La Vall del Llobregat', proposada pel Bisbat de Solsona, que permetrà conèixer les esglésies de Sant Quirze de Pedret, Sant Vicenç de Rus i Sant Llorenç prop Bagà. L'essència de les rutes Catalonia Sacra passa per oferir una visita on es mostri tant el valor i la singularitat artística com el sentit original del temple, la seva raó de ser i la seva lògica al servei de la comunitat cristiana. La primera ruta de Catalonia Sacra sortirà a les 10 del matí de Berga. En les properes dates també s'estrenaran rutes proposades pels bisbats de Lleida, Vic i Urgell.

Posteriorment a aquest itinerari inaugural, les diferents rutes proposades en el marc de Catalonia Sacra s’aniran posant en funcionament de manera gradual. Aquesta iniciativa de dinamització del patrimoni dels deu bisbats amb seu a Catalunya vol oferir regularment unes rutes guiades que permetran visitar el ric patrimoni de l'Església. Les rutes es programaran amb una periodicitat variable, segons la tipologia o naturalesa de cada ruta, i també s'oferirà la possibilitat de fer visites sota demanda, sempre que es garanteixin un mínim de persones inscrites. Entre d'altres, les rutes permetran visitar algunes esglésies que no tenen un horari d'obertura periòdic més enllà per l'obertura al culte. En total, les rutes Catalonia Sacra permetran visitar més de 300 esglésies. 

Actualment des del web ja se suggereixen unes quaranta rutes (Barcelona (7 rutes), Girona (4 rutes), Lleida (6 rutes), Sant Feliu (5 rutes), Solsona (3 rutes), Tarragona (5 rutes), Terrassa (2 rutes), Tortosa (3 rutes), Urgell (1 ruta), Vic (4 rutes), amb un mínim d’informació de les esglésies que les formen, per tal que qui consulti la web pugui organitzar-se ell mateix el recorregut.