Vés al contingut
Catalunya Religió

(Maristes) Un centenar de representants de la comunitat marista han participat en la trobada presencial del primer Fòrum Marista. Al mes de setembre es va organitzar, per primer cop, un fòrum a escala provincial amb el lema: “Vida marista en comunió. Una presència profètica avui. “

El Fòrum s’ha presentat com una oportunitat per participar i aportar la pròpia experiència, per somiar conjuntament el futur a partir de temes nuclears de la vida marista. Del mes de setembre al mes de febrer, moltes persones, comunitats, grups i equips han reflexionat i han compartit, fent les seves aportacions. Han arribat un total de 109 aportacions i hi han participat més de 1.600 persones dels països que formen la província de L’Hermitage: França, Catalunya, Grècia, Hongria, Algèria i Suïssa. Un fulletó recull en 46 pàgines aquestes aportacions. El web ha estat bàsic per recollir-les i per gestionar el procés.

De l’11 al 13 d’abril ha tingut lloc a Notre Dame de l’Hermitage, casa mare dels maristes, en la zona de Lyon (França), una sessió presencial amb la participació d’un centenar de persones: homes i dones, germans i laics, joves i grans, procedents dels sis països esmentats.

En la trobada, el germà Maurice Berquet, provincial de l’Hermitage , va remacar la diversitat dels participants, que reflecteix la composició plural de la província. Berquet va citar unes paraules fortes del Capítol general: “Reconeixem i donem suport a la vocació del laic marista. Creiem que es una invitació de l’Esperit a viure una nova comunió entre germans i laics aportant una millor vitalitat al carisma marista i a la missió en el nostre món. Creiem que és un “Kairos”, una oportunitat per participar i viure amb audàcia el carisma marista, formant tots plegats una Església profètica i mariana”.

Després del Fòrum es redactaran les conclusions que recolliran aquest proces participatiu i que serviran de pauta per la provincia durant els propers tres anys. La trobada l’ha pogut seguir la resta de la comunitat marista a través del Twitter i del web del Fòrum.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.