Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carla Herrero Nebot/CR) Un matí al monestir de les Puel·les és sinònim de molta feina. I és que una de les bases de la regla de Sant Benet és el treball. Per això les seves monges, a banda de resar, dediquen una bona part de la jornada a treballar. 

Al monestir Sant Pere de les Puel·les, situat a Barcelona, hi fan diverses activitats artesanals com són el taller d’enquadernacions, de restauració de documents gràfics i d’ornaments.

Fins a l’arribada del Concili Vaticà II, aquest últim tenia un pes molt important. No obstant, però, el canvi dels temps va fer que aquest monestir i les seves monges se centressin en altres feines. Des de fa gairebé quaranta anys, a banda dels ornaments, el taller de restauració i enquadernació estan molt professionalitzats i reben una gran quantitat d’encàrrecs mensuals.

CatalunyaReligió.cat ha passat un matí al monestir i ha pogut seguir pas a pas els processos d’enquadernació que fan les benetes de les Puel·les. De la mà de les germanes Roser Caminal, Teresa Parés, Roser Buscà, Cesca Serra i Nancy Lozano coneixem com funciona l'enquadernació des que els documents arriben al monestir, fins que surten en format llibre. Un procés manual, artesanal, llarg i interessant.