Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri- CR) “Ens dolen profundament les insinuacions injurioses sobre el pare Abat que apareixen a l'editorial, i que no responen absolutament gens a la realitat”. Ës la resposta que per segona vegada en pocs mesos ha hagut de fer l'Abadia de Montserrat davant d'una nova acusació del diari ABC.

Al novembre acusaven a l'abat Josep Maria Soler de ser favorable a l'avortament. Aquest dilluns el diari explica que la Fundació Abadia de Montserrat 2025 va rebre 600.000 euros de l’empresari José María Ruiz-Mateos. L'editorial de l’ABC vincula a aquesta donació les “fundades sospites” que l’abat utilitzés la seva influència per afavorir la requalificació d'uns terrenys propietat de les empreses de Ruiz-Mateos.

La Fundació Abadia de Montserrat 2025 cada any rep aportacions de fons diverses i en són membres nombroses empreses, mitjans de comunicació, administracions i entitats. Els fons es destinen a inversions de millora de les instal·lacions de tot el recinte religiós, cultural i turístic de Montserrat. Totes les aportacions es declaren a Hisenda ja que donen dret a desgravar.

Arran d’aquesta interpretació de l’editorial de l’ABC, l’Abadia de Montserrat ha enviat el mateix dilluns una nota a la redacció de diari:

NOTA DEL PORTAVEU DE MONTSERRAT AMB MOTIU D'UN ARTICLE AL DIARI ABC DEL 29 D'ABRIL DE 2013

Amb motiu d'un article i d'un editorial publicats al diari ABC el dia 29 d'abril referents al donatiu del Sr. José María Ruiz Mateos a la Fundació Abadia de Montserrat 2025, desitjo puntualitzar el següent: la donació esmentada tenia com a destinació única col·laborar amb les finalitats de la Fundació, que consisteixen a donar suport financer a les activitats religioses, culturals i d'acció social del Monestir, així com a la modernització d'edificis i d'instal·lacions de cara a un millor servei als pelegrins i visitants, i no suposava cap mena de pacte ni de contrapartida. En aquell moment encara no s'havia començat la campanya de "pagarés" de Nueva Rumasa, de la qual el Monestir es va assabentar, posteriorment, a través dels mitjans de comunicació. D'altra banda, no es va produir cap reunió en privat entre el P. Josep M. Soler i el Sr. Ruiz Mateos. Ens dolen profundament les insinuacions injurioses sobre el P. Abat que apareixen a l'editorial, i que no responen absolutament gens a la realitat.

P. Ignasi M. Fossas, portaveu. Monestir de Montserrat