Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Barcelona) Del 3 al 5 de maig tindrà lloc a Roma la Jornada de confraries i pietat popular amb motiu de l'Any de la Fe. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona, com a president de la comissió de Pastoral de la Conferència Episcopal Espanyola i el pare Josep Enric Parellada, director del departament de Santuaris, pelegrinatges i pietat popular, de la mateixa comissió, han format part de la comissió organitzadora.

A la Jornada s'han apuntat més de 50.000 persones i es dedicarà a la pietat popular. Les confraries dels països on la tradició és més forta, donaran testimoni de les diferents tradicions locals com a resultat d'una religiositat que s'ha expressat a través dels segles amb iniciatives i obres d'art que duren fins als nostres dies. El bisbe Fisichella ha explicat que "El moment cim serà la Santa Missa celebrada pel Papa el diumenge a les 10,00 a la Plaça de Sant Pere".

"Es viurà un moment de fe -ha conclòs el prelat- que troba en la senzillesa de les expressions i de la pietat popular la seva matriu més arrelada en la nostra gent, que sense interrupció viuen aquests signes com a recordatori de la fe de les generacions anteriors i com una tradició que s'ha de testificar amb coratge i entusiasme ", afirma Fisichella.